Psychology · 95 · 09.03.2023

ACBS - Cu mult entuziasm anunțăm prima conferință ACT față în față! Aceasta va avea loc la Cluj, în mai 2023, cu o temă perfectă pentru o asemenea întâlnire: valori, comunitate, conexiune

By REDACȚIE
ACBS - Cu mult entuziasm anunțăm prima conferință ACT față în față! Aceasta va avea loc la Cluj, în mai 2023, cu o temă perfectă pentru o asemenea întâlnire: valori, comunitate, conexiune

Dragi colege și colegi,

Cu mult entuziasm anunțăm prima conferință ACT față în față! Aceasta va avea loc la Cluj, în mai 2023, cu o temă perfectă pentru o asemenea întâlnire: valori, comunitate, conexiune.

În dulcele stil clasic al lui Steve Hayes, hai să începem cu etimologia: communitas denumea acele resurse care sunt deținute de toată lumea laolaltă, cele care aparțin tuturor. Ce ne aparține nouă, tuturor membrilor comunității ACT România? Ce avem în comun și cum vrem să protejăm această comunalitate? Ce anume din ceea ce ne aparține poate fi împărtășit printr-o conferință cu toți cei care ne onorează cu prezența?

Steve Hayes spune uneori că cel mai mare secret este că toate avem același secret. Și parte din acest secret este că e un pic înspăimântător să mai adăugăm încă ceva într-un program în care deja e nevoie să ne scriem în calendar „nu mai programa nimic aici”. Așa că vă așteptăm oboseala, îngrijorările, stinghereala și nesiguranța. Ce ne dorim cel mai mult este să vă oferim un spațiu în care să vă simțiți binevenite.

Am invitat speakeri internaționali, care deja v-au vrăjit sau de care sunteți pe cale să vă îndrăgostiți iremediabil. Vom organiza sesiunea de comunicări științifice, ca să vă punem la curent cu cercetarea în domeniul intervențiilor contextual funcționale. Și, așa cum cei care ne cunosc deja știu, vom lua distracția foarte în serios, asigurându-ne că fiecare participant va pleca de la conferință cu măcar un banc sau o anecdotă intrată pentru totdeauna în repertoriu.

Abia așteptăm să fim împreună, să ne bucurăm de conversațiile cu începuturi fâstâcite, să ne plângem așa cum numai cu colegele de breaslă se poate, să ne molipsim cu pasiuni și să râdem. Și să plângem un pic, pentru că ceva e putred la o conferință ACT la care n-ai vărsat măcar două-trei lacrimi.

Cui i se adresează?

Studenților, psihologilor clinicieni, psihoterapeuților, medicilor psihiatrii și tuturor practicienilor din domeniul sănătății mentale interesați de Știința Contextual Comportamentală și de Terapie Acceptării și Angajamentului. Cunoștințele și experiența anterioară CBS/ACT/RFT nu sunt necesare, ci doar binevenite. Evenimentul este acreditat COPSI.

Anul acesta ne vom bucura și de prezența unor participanți din alte filiale europene ACBS, motiv pentru care conferința va avea workshopuri în limba engleză și în limba română.

Formatul conferinței

Ne vom întâlni pentru prima dată față în față, la Cluj. Programul din acest an va include o secțiune de lucrări științifice, prelegeri și workshopuri practice, cele din urmă fiind preponderente. Evenimentele vor fi susținute în limba engleză de traineri internaționali acreditați ACT (peer-reviewed trainers). Vor avea și workshopuri în limba română, însă doar în una dintre cele 3 zile ale evenimentului.

Evenimentul va fi găzduit de Golden Tulip Ana Dome. Mesele și gustările sunt incluse în taxa de participare.

BACK TO TOP