Entertainment · 60 · 29 Mai 2022

Acţiunile companiilor cinematografice decolează odată cu apariţia pe ecrane a continuării „Top Gun”

By Redacție
Acţiunile companiilor cinematografice decolează odată cu apariţia pe ecrane a continuării „Top Gun”

Acţiunile cinematografelor americane au crescut, pe fondul aşteptărilor ridicate pentru debutul în weekend al sequel-ului succesului filmului de succes al lui Tom Cruise, "Top Gun", scrie Reuters.

Cinemark Holdings, AMC Entertainment Holdings şi Imax Corp au crescut fiecare cu peste 6%, în condiţiile în care "Top Gun: Maverick" a debutat în cinematografe, analiştii de box office estimând că filmul Paramount va fi unul dintre cele mai mari succese de box office ale verii.

Filmul fusese programat să fie lansat în 2020, dar a fost amânat de mai multe ori în timpul pandemiei COVID-19.

Acţiunile Paramount Global, fosta ViacomCBS, au crescut cu 3,5%.

Site-ul de recenzii de film Rotten Tomatoes a arătat că sequel-ul blockbusterului din 1986 a primit un rating de 97% din partea criticilor de film consacraţi şi un rating de 99% din partea criticilor de public.

În film, Cruise, în vârstă de 59 de ani, îşi reia rolul unui pilot de marină, al cărui indicativ de apel este Maverick, cu o înclinaţie pentru a se opune autorităţii.

Utilizatorii de pe Stocktwits, popular printre investitorii de retail, au postat meme-uri despre film, precum şi link-uri către recenzii şi alte mesaje în care se specula că acesta va ridica acţiunile.

Shawn Robbins, analist şef la BoxOffice Pro, a estimat recent că vânzările de bilete vor atinge 100 de milioane de dolari în weekendul Memorial Day în Statele Unite şi Canada. Acest lucru ar face din acest film debutul cu cele mai mari încasări din cariera lui Cruise.

Acţiunile AMC au urcat în 2021, ca parte a unei frenezii de tranzacţionare. Până acum, în 2022, acţiunile AMC au scăzut cu 51%, în timp ce Cinemark a câştigat 6%.

sursa:businessmagazine.ro; autor:Dorin Oancea

BACK TO TOP