Politics · 195 · 15.10.2023

Adina Marinca la Conferința "FII O VOCE, NU O VICTIMĂ"-Eforturi unite pentru o Românie echilibrată și protejată

By REDACȚIE
Adina Marinca la Conferința

"Conferința "FII O VOCE, NU O VICTIMĂ"-Eforturi unite pentru o Românie echilibrată și protejată

La Târgu Jiu, pe data de 13 octombrie 2023, am avut privilegiul de a fi prezentă la Conferința "FII O VOCE, NU O VICTIMĂ". Acest eveniment remarcabil, avându-l ca inițiator pe Anca Bordusanu, lidera OFSD Gorj, a reunit voci puternice din domeniu. Sunt onorată să menționez colaborarea cu Laura Pop Chiorean, președinta OFSD Cluj, și cu Delia Ghiran, vicepreședinta acestei organizații, Oana Goga, președinta PSD Huedin.

Unul dintre momentele de vârf ale conferinței a fost alocuțiunea doamnei Natalia Intotero, ministrul în fruntea portofoliului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Discursul său a adus în prim-plan evoluțiile din legislația ce combate violența asupra femeilor și măsurile gândite pentru sprijinirea familiilor și a tinerei generații din țara noastră.

Mă mândresc cu accentul pus pe dispozițiile Hotărârii de Guvern care privește abordările preventive și combative împotriva hărțuirii, fie ea de natură sexuală sau morală. Este un pas esențial ca fiecare instituție și companie să aibă o persoană dedicată gestionării acestor situații, creând astfel un spațiu de muncă mai sigur și protejat.

De asemenea, vreau să subliniez importanța Strategiei Naționale 2023-2027, care își propune să transforme viețile a peste 400.000 de copii, care astăzi se confruntă cu riscul sărăciei și al excluziunii sociale.

În sfera educațională, o veste îmbucurătoare este reprezentată de pachetul financiar destinat sprijinirii a 400.000 de tineri și copii preșcolari, care vor beneficia de tichete sociale.

Nu în ultimul rând, am fost inspirată de inițiativele creditare, "Student Invest" și "Family Start". Este notabil că "Student Invest" se va extinde și pentru tânăra generație de medici rezidenți.

Perspectivele oferite de Rovana Plumb, europarlamentar, alături de Monaliza Cîrstea, Maria Lazar și Monica Săsărman au completat viziunea noastră comună pentru o Românie mai dreaptă și echitabilă.

Adina Marinca - Președinta OFSD Câmpia Turzii"

Sursa/Facebook/ PSD Câmpia Turzii

BACK TO TOP