Cozmin Sașa - Pro România
Remus Lăpușan - Pro România
Mircea Irimie - Pro România
Politica · 198 · 26 August 2020

Adrian MISCHIAN: De pe malul Racoșei navigabile peneliste.

Adrian MISCHIAN: De pe malul Racoșei navigabile peneliste.ariesnew.ro

Buna dimineața dragi prieteni,
o dimineață cu ceață aici pe malul ”Racoșei navigabile peneliste”.
Subiectul pe care vi-l propun astăzi, este unul trist, este despre Școala Generală ”Iuliu Deac”, fosta școala nr. 3 de pe Șarât.
Poate nu a fost cea mai bună școală din Câmpia Turzii, dar era o școală plină de elevi, curată și frumoasă. Multe generații de copii ne-am desăvârșit ca oameni aici. Nu era numai locul unde învățam, pentru mulți copii din cartier era și locul de joacă. Imi amintesc cu drag de foștii mei profesori, d-l Berinde, d-na Mera, d-l director Hărșan, d-l diriginte Bukei, d-na Felecan, d-na Martoma, d-na Oțoiu, d-l Mirea, d-na învățătoare Mărginean și de ceilalți.
Ce a ajuns acum Școala de pe Șarât e trist și revoltător, imaginile din materialul video atașat sunt mai mult decât elocvente. O școală în stare de degradare avansată, cu un teren de sport în paragină, singura școală din Câmpia Turzii fără sală de sport.
Un lucru îngrijorător este faptul că o mare parte din părinți ce locuiesc în cartierul Șarât au ales să-și trimită copii la Școala ”Avram Iancu”, cu consecințele negative ce decurg de aici. Astfel Școala ”Avram Iancu” a ajuns să fie suprapopulată, iar elevii acestei școli, cu domiciliu pe Șarât, trebuie să treacă zilnic calea ferată. Datorită acestui fapt și a distanței mari între casă și școală, mulți dintre copii sunt depedenți de o persoană matură, care trebuie să-i însoțească.
”D-le primar, ce se întâmplă cu școala de pe Șarât , de ce părinții care locuiesc în acest cartier aleg să-și trimită copii la altă școală?”
Vom vedea răspunsul... dacă va veni.
Oricum, după campania electorală am să ma adresez Inspectoratului Școlar Județean Cluj, informațiile pe care le am despre ceea ce se întâmplă la Școala ”Iuliu Deac” sunt revoltătoare, iar situția existentă va trebui să facă obiectul unei anchete.
Adrian Mischian, candidat PMP la Primăria Câmpia Turzii