Actualitate · 1545 · 07 Iunie 2020

Adrian MISCHIAN: Finanțare europeană de 700.000 EURO pentru o firmă privată din Câmpia Turzii

Adrian MISCHIAN: Finanțare europeană de 700.000 EURO pentru o firmă privată din Câmpia Turziiariesnew.ro

Finanțare europeană de 700.000 EURO pentru o firmă privată din Câmpia Turzii

Atragerea de fonduri europene nerambursabile în Câmpia Turzii a devenit o activitate obișnuită și pentru antreprenoriatul local privat, multe firme private aplicînd la programele cu finanțare nerambursabilă dezvoltate de Guvernul României după aderarea la UE, cu fondurile atrase reușind să-și dezvolte propriile afacerile.

Este cazul și firmei SC INFO MIAD SRL Câmpia Turzii, firmă aparținând consilierului local Adrian Mischian, căreia în această săptămână i-au fost selectate la finanțare două proiecte implementate în parteneriat public-privat, asistența financiară nerambursabilă totală fiind de aproximativ 700.000 EURO.

”Ce este lăudabil este faptul că există un interes constant al multor firme private din Câmpia Turzii pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile. Din fericire pentru localitatea nostră sunt firme aparținând antreprenorilor locali care au reușit sa-și dezvolte propriile afaceri prin atragerea de fonduri europene și acestea nu sunt puține. Este un exemplu de bune practici pentru localitatea noastră și consider că și administrația locală și-ar putea aduce aportul la dezvoltarea antreprenoriatului local, în special al celui de tip start-up. Sunt multe persoane din Câmpia Turzii, tineri sau mai puțin tineri, care doresc sa-și dezvolte propriile afaceri, dar nu dispun de fonduri în acest sens. Consider că aceste persoane pot fi sprijinite de administrația locală, care poate dezvolta programe cu finanțare europeana, cum ar fi, de exemplu, cele finanțate prin Programul Operațional Capital Uman, AP3/OS 3.7 Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană sau AP4/OS 4.16 Consolidarea capacității întreprinderilor de economie socială de a funcționa într-o manieră auto-sustenabilă. Trebuie doar voință!”, a declarat Adrian Mischian.