Cronica aleșilor locali · 937 · 12 Iunie 2018

Adrian MISCHIAN: Primarul are bâlbe juridice...timpul a demonstrat ca, totul a fost un “balon de sapun” al primarului si din pacate, cetatenii Campiei Turzii...au fost mințiți!

Adrian MISCHIAN: Primarul are bâlbe juridice...timpul a demonstrat ca, totul a fost un “balon de sapun” al primarului si din pacate, cetatenii Campiei Turzii...au fost mințiți!ariesnew.ro

Mi-am propus in ultima vreme, sa nu critic excesiv administratia locala, pe considerentul ca, primarul localitatii, d-l Lojigan Dorin, impreuna cu echipa domniei sale, formata din consilieri PNL, UDMR si PPUSL, oricum vor da socoteala in 2020 in fata electoratului, pentru ceea ce au facut sau n-au facut in timpul mandatului. Personal, nu fac parte din categoria persoanelor care se bucura de insuccesul altora, mai ales cand este afectat interesul cetatenilor si aici ma refer la insuccesul administratiei conduse de primarul in functie.
Dar, se intampla anumite lucruri care ma obliga, ca in calitate de consilier local sa nu stau pasiv si sa iau atitudine. Au trecut mai bine de 8 luni de cand primarul Lojigan m-a invitat, impreuna cu ceilalti lideri ai partidelor, in biroul domniei sale pentru a ne prezenta “rezultatul unei munci de un an de zile” (il citez pe d-l primar) si anume, deschiderea birourilor de permise, pașapoarte și înmatriculări in localitatea noastra.
A urmat o serie de balbe juridice a domniei sale si a celor ce s-au ocupat de acest lucru, cu multe sedinte extraordinare pe aceasta tema, cu conferinte de presa in care am fost jignit, criticat si gasit vinovat, eu si ceilalti consilieri din opozitie, pentru incompetenta domniei sale de a finaliza in conditii de legalitate o actiune mult trambitata. Va mai amintiti, cu siguranta, cum d-l primar umbla cu presa dupa el, prezentand noul sediu al politiei unde cetatenii din Campia Turzii isi vor putea face pasapoarte, permise si inmatricula masini de a doua zi dupa votarea proiectului de hotarare in consiliu local. “Dusmanii” Campiei Turzii am fost considerati eu si consilierii locali din opozitie, care nu am dori binele cetatenilor. Ni s-au facut petitii de catre persoane slugarnice primarului (bineinteles actualmente angajate pe bani multi in primarie), prin care ni s-a cerut demisia, ne-au sunat si injurat zeci de persoane, dezinformati cu intentie de primar. Dar timpul a demonstrat ca, totul a fost un “balon de sapun” al primarului si din pacate, cetatenii Campiei Turzii nu beneficiaza de servicii de pasapoarte, permise si inmatriculari auto in localitate. Conform declaratiei primarului, implementarea protocolului pentru noile servicii este in impas, iar “totul ține acum de prefect” (citez din declaratia primarului). Probabil ca, la primar a ajuns o informatie, pe care o stiam si eu de ceva timp, si anume faptul ca Prefectura Cluj nu-si va deschide birouri in teritoriu.
De la inceput am avut anumite suspiciuni cu privire la legalitatea protocolului si am semnalat acest lucru in cadrul sedintelor de consiliu local, se pot verifica procesele verbale de sedinte in acest sens. Personal, am cerut sa fixam termen de implementare a protocolului, primarul ne-a asigurat ca, incepand cu a doua zi dupa aprobare in consiliu local, serviciile de inmatriculari, permise si pasapoarte vor fi functionale. Au trecut mai bine de 3 luni de atunci si mergem tot la Cluj pentru aceste servicii.
Astept cu interes sa vad pe cine va arunca vina, de data asta, primarul Campiei Turzii. Pun pariu ca, in curand, conform obiceiului, d-l primar va face o conferinta de presa, prin care va acuza PSD-ul de nereusita domniei sale.

In concluzie, “rezultatul unei munci de un an”, este ZERO. Tot mai multi cetateni spun ca, rezultatul muncii de doi ani, de cand actualul primar si-a inceput mandatul, este ZERO.

Cu stima,
Adrian Mischian – consilier local Campia Turzii