Cronica aleșilor locali · 917 · 22 Iunie 2018

Adrian Mischian: zona “Trei lacuri”a devenit un fel de “Mecca ” pentru cei care guverneaza Campia Turzii... implementarea proiectului implica cheltuieli uriase pentru Campia Turzii, respectiv 8.300.000 lei.

Adrian Mischian: zona “Trei lacuri”a devenit un fel de “Mecca ” pentru cei care guverneaza Campia Turzii... implementarea proiectului implica cheltuieli uriase pentru Campia Turzii, respectiv 8.300.000 lei.ariesnew.ro

Miercuri, 20.06.2018, o noua sedinta extraordinara a Consiliului Local Campia Turzii, organizata, conform obiceiului, “pe repede inainte”. Au fost doua puncte pe ordinea de zi, legate de accesarea de fonduri europene, un proiect legat de modernizarea infrastructurii de transport local in Campia Turzii, celalalt privind modernizarea zonei “ Trei lacuri”.

Al doilea proiect– modernizarea zonei “Trei Lacuri”, se poate inscrie in TOP 3 a proiectelor “memorabile” aprobate de consiliu local in acest mandat, cu sprijinul nemarginit al consilierilor PNL-PPUSL-UDMR. Se pare ca zona “Trei lacuri”a devenit un fel de “Mecca ” pentru cei care guverneaza Campia Turzii. Pe langa faptul ca, ideea in sine de modernizare a zonei nu este una viabila din punctul meu de vedere, implementarea proiectului implica cheltuieli uriase pentru Campia Turzii, respectiv 8.300.000 lei. Adica partea de finantare ce trebuie suportata de CL Campia Turzii este de 83 miliarde lei vechi (!!!), cam cat se aloca pentru salubrizarea localitatii in 8 ani si cam de 3 ori mai mult de cat a costat construirea actualului sediu al politiei. Repet suma, nu e o greseala, 83 miliarde lei vechi, aproape 20% din tot bugetul pe un an al Campiei Turzii. Brusc “marea asfaltare”, “reindustrializarea”, modernizarea institutiilor de invatamant, a spitalului, au trecut pe plan secund, prioritare devenind amenajarea pe sume imense din bani publici, de pontoane de pescuit, cumpararea de hidrobiciclete si amenajarea unui muzeu a pestelui, de parca am fi o localitate din delta sau de la malul marii. Cand, personal, am solicitat in consiliu, majorarea sumelor alocate pentru burse la elevi, nu s-au gasit fonduri, cand am ridicat problema rascumpararii parcului din incinta Colegiului Victor Ungurean, iar nu s-au gasit bani.

Ciudata politica actualului primar si a coalitiei PNL-PPUSL-UDMR, “o politica a gratarului si a ceaunului”, ce se dovedeste a fi extrem de costisitoare pentru localitatea noastra.

Adrian Mischian - consilier local


35884208_1830212717001860_1659453527837114368_n