Sănatate · 1694 · 05 Octombrie 2018

ALERTA: Manager de spital expirat? Cine sunt contracandidații pentru funcția de manger la Spitalui din Câmpia Turzii

ALERTA: Manager de spital expirat? Cine sunt contracandidații pentru funcția de manger la Spitalui din Câmpia Turziiariesnew.ro

Am scris în nenumarate randuri referitor la interminabilele dispute politice între autoritățile locale, consilierii locali și managerul de spital, penelistul Adrian Antal, suspectat ca a fost informator al securității aceste dispute indirect soldate în multe cazuri chiar cu pierderi de vieti omenesti cauzate de starea avansata de degradare a managementului in care functioneaza spitalul si a servicilor precare pe care le ofera bolnavilor. Toate acestea duc, la imposibilitatea investigatiilor medicale necesare din cauza aparatelor invechite sau de cele mai multe ori stricate si nereparate ani de zile.

Actualul manager interimar a fost numit pintr-o simpla dipozitie a primarului Dorin Lojigan, pe un sigur criteriu, carnetul de partid PNL. Legea impune organizarea unui concurs în selectarea managerului, pe baza unui proiect de management, proiect care trebuie supus dezbaterii publice, fapt ce nu s-a întâmplat la Campia Turzii. Mandatul de manager intermiar, după 6 luni de zile a expirat, postul de manager ar fi trebuit scos la concurs, primarul Dorin Lojigan, protejându-și omul de partid, (care se pare că nu este în stare să susțină o dezbatere public...pe un proiect de management) a preferat să-i prelungească mandatul (expirat) de manager.

In perioada mandatului de manager interimar, Adrian Antal și-a făcut, pe banii spitalului, ( delegatii, deplasări la Bucuresti) un curs de magement sanitar în spitale, cu speranța ca aceasta va fi o conditie impusă la consurs, iar contracanditații posibili ( pe surse ) Petre Pop actualul administrator public, sau Adrian Mischian- manager de proiecte UE, doctorul Alajmi Mahmoud sau fostul manager al spitalului Turc Georgeta, nu ar avea acest curs. Surpriza este că aceștia se pare că tocmai au acest curs.