Comunicate de presă · 265 · 17 Septembrie 2020

*Alianța USR PLUS spune stop căpușării firmelor de stat de către politicieni*

*Alianța USR PLUS spune stop căpușării firmelor de stat de către politicieni*ariesnew.ro

*Alianța USR PLUS spune stop căpușării firmelor de stat de către politicieni*
Domeniul Public Câmpia Turzii a cumpărat produse de peste 4 miliarde de lei vechi de la firma unui consilier PNL.
Emil Nicoară este un om norocos! De când e consilier local PNL afacerile sale înfloresc: și-a construit un nou punct de lucru pe un teren luat în concesiune în timpul guvernării PNL, punct de lucru lipit de Domeniul Public Câmpia Turzii S.A., companie de stat deținută de municipalitate.
Cum norocul nu vine niciodată singur, achizițiile publice vin pe bandă rulantă! Firma prin care Emil Nicoară, consilier local, figurează conform declarației de interese ca asociat al R NIC SRL, iar conform declarației de avere, soția lui e contabil la aceeași firmă (firmă de familie), încasează bani frumoși de la Domeniul Public. Dacă până la mandatul de consilier contractele cu Domeniul Public erau inexistente, doar în ultimele 18 luni discutăm de achizitii peste 4 miliarde lei vechi!
Ce făceați voi în starea de urgență?
Cel mai probabil, votanții PNL stăteau acasă. În schimb, firma de familie a domnului Nicoară încasa bani grei de la Domeniul Public. Din 2 achițizii, R NIC SRL a încasat așa 63.417,5 lei + TVA, mortar Sika Monotop în 4 martie 2020 și 103262,2 lei + TVA din diluant și vopsele în 4 mai 2020.
În timp ce voi stăteați închiși în case, firma consilierului local PNL a încasat peste 40.000 euro (aproximativ 2 miliarde lei vechi cu TVA inclus) din doar 2 achizitii!!!
Conform portalului SICAP, Domeniul Public Câmpia Turzii SA a făcut în ultimele 18 luni 92 de achiziții de la firma R NIC SRL, în valoare de aproape 100.000 euro!
Datele sunt publice pe portalul SICAP.
Întrebarea e: discutăm despre conflict de interese?
Semnat: Daniela Dolha și echipa USR PLUS Câmpia Turzii