Editorial · 583 · 08 Aprilie 2019

Am cunoscut cândva o fată care nu știa să mintă...

Am cunoscut cândva o fată care nu știa să mintă...ariesnew.ro

Am cunoscut candva o fata care nu stia sa minta. Sinceritatea din vorbele ei, din tonalitatea cu care le rostea, era atat de simpla si de directa incat audienta era intotdeauna derutata in alegerea reactiei. Situatia era de un tragi-comic greu de negociat.

Irina avea ochi mari si limpezi cu care abia invata sa priveasca in sus. Constienta de simplitatea cuvintelor ei, vorbea mereu cu teama dusa pana in pragul lesinului, insa era o sinucigasa totala: nu cunostea alta cale in a-si impartasi gandurile, chiar daca pentru asta ar fi avut de suferit sau ar fi fost aspru judecata. Si mai intotdeauna avea dreptate: toti oamenii mint mai mult sau mai putin, in imprejurari personale sau in situatii generale, pentru a-si apara interesele sau a dezvolta vise. Ea nu simtea sa depinda de ele si vorbea cu un firesc curios, iritant si inconfortabil. Incercand cu dexteritate si ipocrizie sa-ti aperi principiile cladite atent, te trezeai cu o avalansa de intrebari si argumente de bun simt la ceea ce spusese adineauri, fiind nevoit sa accepti ca realitatea e acea particica simpla din constructia complexa a unui dialog.

- Cum de n-a venit si Ioana cu tine?

- N-am vrut sa o chem, cand e si ea prezenta ma face sa simt ca nu am atentia ta intreaga...

- Bine, dar n-am nimic cu ea! E doar pentru divertisment!

- Stiu, dar eu vreau sa te uiti doar la mine...

Nu era egoista sau rea. Pur si simplu avea nevoie sincera de atentia iubitului ei si i-o spunea cu o caldura calma, riscand tot ce avea, tot ce era ea in adancul fiintei. Uimitoare era nu sinceritatea ei, ci curajul acela aproape inconstient de a se oferi pe ea insasi, stiind ca poate plati pretul suprem pentru asta! De aceea inima ii era supusa in permanenta unei lupte cu mintea. Irina murea si invia cu fiecare cuvant.

1005 chipuri din viata mea

#irina #romania #sinceritate #dragoste #naivitate #dialog #indragostiti #discutie

sursa: pagina de facebook a părintelui Daniel-Nicolae Valean

foto: internet-facebook