Politica · 1065 · 28 Februarie 2019

Am fost ,,executat” politic, nu demis pe criterii de performanță!

Am fost ,,executat” politic, nu demis pe criterii de performanță! ariesnew.ro

Am fost ,,executat” politic, nu demis pe criterii de performanță!
O administrație publică modernă și eficientă are o primărie europeană profesionalizată, nu politizată și terorizată de un grup de interese politice. De asemenea, alegerea carierei și a profesiunii, alături de dreptul la muncă, dreptul la opinie și la liberă exprimare sau apartenență religioasă, politică ori identitate etnica, face parte din drepturile fundamentale ale omului.
Astăzi, la Câmpia Turzii s-a creat un precedent periculos pentru o democrație europeană, acela prin care, premeditat și pe criterii strict politice, fără o evaluare reală a activitatii, evaluare făcută pe baza unor criterii și indicatori de performanța, subsemnatul, la ordinul primarului, am fost “executat” politic, prin desființarea funcției de administrator public al municipiului Câmpia Turzii. După o activitate de peste 16 ani de zile, în care am performat în domeniul cultural, al asistenței sociale, al administrației piețelor, reîntors în administrația locală după doi ani, am fost pus în imposibilitatea de a-mi exercita sarcinile de serviciu! Cum? Prin retragerea tuturor atribuțiilor prevăzute in contractul de management, prin intimidarea tututor funcționarilor care au îndrăznit sa colaboreze cu mine, prin faptul ca nu mi s-a răspuns la documentele și solicitările pe care le-am făcut în calitate de administrator public... Toată infrastuctura, birotica, PC, imprimanta, etc..., solicitată pentru a-mi desfășura activitatea mi-a fost refuzată. Am fost hărțuit permanent și persecutat politic, prin injurii și denigrări din partea unor indivizi membrii PNL, angajați în primărie, care se pare ca doar cu asta se ocupa. În aceste condiții a trebuit sa-mi desfășor activitatea.
Da, astăzi s-a desființat o funcție, incomodă pentru actualii edili, în condițiile în care, tot aceștia, în acești doi ani și jumătate de când conduc orașul Câmpia Turzii au angajat peste 60 de persoane, iar fondul de salarii a ajuns la aproximativ 2 milioane de euro pe an.
Le mulțumesc în mod public, colegilor mei din Consiliul Local care astăzi prin poziția lor, au aparat un principiu fundamental, dreptul la munca. Îi asigur, ca batalia pentru dreptate va continua...

Petre Pop- administrator public și consilier judetean