News · 456 · 25.11.2022

ANGAJAȚII DE LA SC. DOMENIUL PUBLIC CÂMPIA TURZII S-AU SĂTURAT! ESTE VORBA DE BULLYNG, HĂRȚUIRE, CONFLICT DE MUNCĂ?

By REDACȚIE
ANGAJAȚII DE LA SC. DOMENIUL PUBLIC CÂMPIA TURZII S-AU SĂTURAT! ESTE VORBA DE BULLYNG, HĂRȚUIRE, CONFLICT DE MUNCĂ?

Astăzi, toți angajații de la Sc. Domeniu Public, alături de inginerul șef Adrian COLTOR, au părăsit locul de muncă urmare faptului că de o perioadă bună de timp sunt supuși la injurii, limgaj agresiv și licențios, amenințări din partea actualului factor de decizie al sociețății, Rusu Teofil administrator executiv cu atribuții de director, fost candidat la functia de consilier local pe listele PNL la alegerile locale din 2020, un apropiat al actualului primar. Declară un angajat al Sc. Domeniul Public

“Ieri, cand eram la Cluj, dupa niste materiale, inginerul sef a trimis oamenii acasa, mai devreme. Astăzi, de dimineață, am avut o discuție cu toți angajații, în care le-am spus că nu e normal să lase resturile de materiale în mijlocul curții. Din motive pe care nu le cunosc, o parte considerabilă a personalului din producție, în frunte cu inginerul șef, au plecat acasă.Le voi cere luni să îmi explice ce s-a întâmplat!”, a declarat Teofil Rusu, administrator special la SC DP Campia Turzii publicației RefleqtMedia

Bullyingul poate fi caracterizat ca un comportament ofensator/jignitor, intimidant (persoana care este țintă se simte intimidată de agresor), răuvoitor sau insultător; el poate fi caracterizat ca un abuz de putere sau ca o întrebuințare greșită a puterii, prin mijloacele destinate să îl submineze, să il umilească, să il denigreze sau să il rănească pe cel care este țintă.

Iată ce spune Legea cu privire la hărtuirea la locul de muncă

Ordonanța Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 166 din 7 martie 2014, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:

Constituie hărțuire morală la locul de muncă și se sancționează disciplinar, contravențional sau penal, după caz, orice comportament exercitat cu privire la un angajat de către un alt angajat care este superiorul său ierarhic, de către un subaltern și/sau de către un angajat comparabil din punct de vedere ierarhic, în legătură cu raporturile de muncă, care să aibă drept scop sau efect o deteriorare a condițiilor de muncă prin lezarea drepturilor sau demnității angajatului, prin afectarea sănătății sale fizice sau mentale ori prin compromiterea viitorului profesional al acestuia, comportament manifestat în oricare dintre următoarele forme:

a) conduită ostilă sau nedorită;

b) comentarii verbale;

c) acțiuni sau gesturi.

BACK TO TOP