News · 372 · 07.06.2024

Anton Sălăgean președinte OPSD -Scrisoare deschisă - O replică meritată!:*Susana Rusu și Ioan Moldovan….Se pare că acești domni și doamne au uitat complet realitatea în care trăim*

By REDACȚIE
Anton Sălăgean președinte OPSD -Scrisoare deschisă - O replică meritată!:*Susana Rusu și Ioan Moldovan….Se pare că acești domni și doamne au uitat complet realitatea în care trăim*

Scrisoare deschisă - O replică meritată!
Dragi concetățeni,

Eu, Anton Sălăgean, în numele tuturor pensionarilor de bun simț din Câmpia Turzii, mă simt obligat să răspund la scrisoarea semnată de Susana Rusu și Ioan Moldovan. Se pare că acești domni și doamne au uitat complet realitatea în care trăim și au decis să ne servească o porție de laude fără fundament.

Fiecare dintre noi, alături de multe alte generații am contribuit, într-adevăr, la construirea acestui oraș. Am muncit în Combinatul Metalurgic, la Sere, la Lut sau în alte locuri, dar să fim serioși: nu este meritul exclusiv al unor foști gestionari de carburanți și secretare de sindicat. Aceste funcții modeste nu sunt deloc suficiente pentru a-și aroga meritele pentru dezvoltarea întregului oraș și a vorbii în numele tuturor pensionarilor din Câmpia Turzii, a celor de sus și acelor de ieri!

Când vorbiți despre dezvoltarea armonioasă a orașului sub actuala administrație, mă întreb despre ce oraș vorbiți. Căci Câmpia Turzii pe care o cunosc eu este plină de drumuri sparte, proiecte neterminate și o infrastructură jalnică. Dacă asta înseamnă armonie pentru voi, poate ar trebui să verificați definiția cuvântului în dicționar.

Implicarea domnului primar în viața publică? O vedem cu toții astăzi și chiar nu face cinste Primăriei și orașului întreg! Probabil vă referiți la paradele de PR și la pozele cu panglici tăiate. Adevărata realitate este că promisiunile electorale rămân de multe ori doar atât: promisiuni. Între timp, noi, cetățenii, suntem cei care suportăm consecințele lipsei de acțiune reală.

În ceea ce privește educația și sănătatea, mă întreb dacă trăim în același oraș. Vorbiți despre o infrastructură educațională extraordinară, dar realitatea arată școli subfinanțate și profesori demoralizați. Spitalul nostru, deși s-au făcut unele îmbunătățiri, este departe de standardele europene pe care le tot invocați. Să nu mai vorbim de condițiile de tratament care lasă mult de dorit.

Locurile de muncă bine plătite? Asta e o glumă bună. Majoritatea joburilor din Câmpia Turzii sunt prost plătite și nesigure. Tinerii noștri continuă să plece în alte orașe sau țări în căutarea unor oportunități mai bune. Așa că vă rog să nu ne mai spuneți povești frumoase despre o industrializare care există doar pe hârtie.

Felicitările și mulțumirile aduse domnului Lojigan pentru fondurile europene accesate sunt un spectacol de PR. Este adevărat că au fost accesate fonduri, dar gestionarea lor lasă mult de dorit, iar cele 10 milioane de euro luați împrumut ne vor împovăra preț de câteva generații. Noi, cetățenii, nu vedem aceste fonduri traduse în îmbunătățiri reale și sustenabile pentru orașul nostru. Așa că, dragi semnatari ai scrisorii inițiale, vă recomandăm să lăsați deoparte laudele nefondate și să începeți să vedeți realitatea așa cum este.

Noi, pensionarii de bun simț din Câmpia Turzii, suntem cei care am construit acest oraș și dorim un viitor mai bun pentru el, bazat pe fapte reale și nu pe vorbe goale.

Cu stimă și cu speranța că veți deschide ochii,
Anton Sălăgean

sursa/pagina/facebook/psdcampiaturzii

BACK TO TOP