History · 303 · 16.11.2022

Anul 1961 - Imagini nemaivăzute, din timpul construirii *SĂLII SPORTURILOR* din Câmpia Turzii

By PETRE POPP
Anul 1961 - Imagini nemaivăzute, din timpul construirii *SĂLII SPORTURILOR* din Câmpia Turzii

Sala Sporturilor ,,Ioan Stantiev” din Câmpia Turzii, edificiu sportiv construit prin munca voluntară a muncitorilor de la ISCT. A fost inaugurată în anul 1962, la vremea respectivă doar Sala Floareasca din București o ,,întrecea”.
Ce este demn de menționat, ești și faptul că în acele vremuri, politica de stat interzicea construcții de acest fel, prioritatea fiind construirea de locuințe (blocuri), dar la inițiativa directorului general Ioan Stanatiev și printr-un artificiu și anume: ,,că nu construiește o sală de sport, ci extinde Clubul Muncitoresc ISCT, cu o sală cultural-sportivă, și prin munca voluntară a muncitorilor de la Industria Sârmei...

astfel a obținut aprobările necesare si a reușit să-și pună în operă proiectul. Acesta este și motivul pentru care Sala Sporturilor, are scenă și este atașată Palatului Cultural Ionel Floasiu, pe atunci Clubul Muncitoresc Industria Sârmei.


În anul 2007, la inițiativa subsemnatului, în calitate de consilier local, edificiului i se atribuie denumirea ,,Sala Sporturilor Ioan Stanatiev” în memoria ctitorului ei.

BACK TO TOP