Cultura · 97 · 15.06.2023

ANUNȚ ÎNCEPERE PROIECT “Practici ceremoniale de Sfântul Gheorghe în comuna Iara”

By REDACȚIE
ANUNȚ ÎNCEPERE PROIECT  “Practici ceremoniale de Sfântul Gheorghe în comuna Iara”

Asociaţia Iniţiativa Socială Câmpia Turzii (AISCT), cod fiscal nr. 27154117, cu sediul în Municipiul Câmpia Turzii, jud. Cluj, str. Teilor, nr.39F, ap.2, CUI 27154117, anunță că, începând cu data de 27.06.2023, va demara proiectul cu titlul “Practici ceremoniale de Sfântul Gheorghe în comuna Iara”, beneficiar de asistență financiarănerambursabilă în valoare de 5000 lei, finanțator Consiliu JudețeanCluj, prin programul ”Acțiuni culturale pentru anul 2023”.

Scopul proiectului îl reprezintă punerea în valoare a patrimoniuluicultural local-zonal şi cultivarea sentimentelor de respect pentruvalorile local-zonale, prin promovarea acestora în mediul online, pagină web și în cadrul unor evenimente culturale.

Obiectivul general îl reprezintă promovarea importantei culturiitradiționale tărănești, cu accent pus practici ceremoniale, în scopulasumării identității locale, în rândul persoanelor care locuiesc sau au legături cu zona rurală din Transilvania.

Activitățile proiectului:

• activitate de documentare în vederea realizării unui film documentar de scurt metraj privind practicile ceremoniale din mediul rural cu ocazia sărbătorii de Sfântul Gheorghe.

• culegere și arhivare de materiale foto, audio, video, scriseprivind tradițiile și obiceiurilor de nuntă din zona studiată;

• digitalizarea materialelor culese si editarea acestora;

• elaborarea de un film documentar de scurt metraj privindpracticile ceremoniale din mediul rural cu ocazia sărbătorii de Sfântul Gheorghe.

sursa foto: internet

Mischian Adrian, președinte AISCT

BACK TO TOP