Administrație · 598 · 22 Decembrie 2018

Astăzi este o zi cu o mare încărcătură pentru poporul român, mai ales pentru cei care știm și am trăit pe viu Revoluția de la 1989.

Astăzi este o zi cu o mare încărcătură pentru poporul român, mai ales pentru cei care știm și am trăit pe viu Revoluția de la 1989. ariesnew.ro

Astăzi este o zi cu o mare încărcătură pentru poporul român, mai ales pentru cei care știm și am trăit pe viu Revoluția de la 1989. Este ziua în care ne amintim de eroii noştri, de toți românii care au plătit cu prețul vieții pentru libertate! Este foarte important ca toți tinerii și toate generațiile care urmează să știe care a fost prețul pentru care noi astăzi trăim departe de ororile regimului comunist!

Se împlinesc 29 de ani de când în sufletul românilor s-au născut acele puternice speranțe care le-au dat curajul de a se lupta până la capăt și de a pune punct dictaturii. Noi care am trait acele vremuri, care am simțit pe viu ce înseamnă lipsa de libertate, interdicția de a depăși granițele, raționalizarea alimentelor, frica permanentă pe care o simțeam și care ne împiedica să ne exprimăm liber, noi trebuie să fim mesagerii și să le spunem tinerilor cum arăta România în era comunistă. Generația tânără trebuie să dezvolte cruda democrație câștigată în 1989, prin respectul față de opinia celuilalt, prin respectul față de instituțiile statului, prin dezbatere și prin apărarea principiilor fundamentale. Modul în care ne trăim astzăzi viața reprezintă recompensa pe care cei ce s-au jertfit o primesc. Așadar, să nu uităm să trăim demn, cinstit, să ducem această moștenire mai departe!

Nu vom uita niciodată de acești eroi care ne-au oferit ceea ce astăzi avem noi cel mai de preț: LIBERTATE! Nu-i vom uita niciodată pe cei 13 eroi turdeni care și-au pierdut viața printre focurile de armă de la Revoluție. Le mulțumim cu respect și ne rugăm astăzi pentru odihna lor veșnică. Dumnezeu să-i odihnească!