Educatie · 517 · 19 Aprilie 2019

Atelier de încondeiat ouă la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Atelier de încondeiat ouă la Muzeul Etnografic al Transilvanieiariesnew.ro

Atelier de încondeiat ouă la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, invită persoanele interesate joi, 25 aprilie 2019, începând cu ora 16.00, la ATELIERUL DE ÎNCONDEIAT OUĂ.

Cei interesați se vor familiariza cu materialele folosite la decorarea ouălor, ceară, vopsele, uneltele specifice, motivele tradiționale și simbolistică, ca apoi să parcurgă procesul pas cu pas, experimentând coloritul și însușind cunoștințele necesare pentru a putea descifra motivistica folosită de femeile specializate în încondeiatul ouălor și, cel mai important, de a învăța să creeze ouă de paște originale chiar și în afara atelierului, folosind resurse proprii.

Participanții vor pleca acasă cu max. 5 ouă decorate de ei, dar și cu dorința de a da mai departe cunoștințele dobândite.

Se va lucra cu ouă fierte, dar cei prezenți vor învăța și metoda de golire a acestora, pentru cei care doresc să le păstreze pentru mai multă vreme.

Din motive de logistică și securitate atelierul este destinat adulților, dar și copiilor cu vârsta 10+, cu condiția să fie însoțiți de un adult.

Pentru a evita posibilele neplăceri cauzate de ceară și vopsele, participanții sunt sfătuiți să își aducă echipament de protecție, șorțuri sau haine care pot fi pătate, mănuși de protecție.

Atelierul durează 1h 30min.

Prețul atelierului este 25 lei/persoană.

Numărul maxim de participanți este de 15 persoane.

Pentru înscrieri accesați linkul:

https://docs.google.com/…/19m5fi7nxrX1-SaKMydI4P…/closedform

Atelierul va fi susținut de muzeografi ai Muzeului Etnografic al Transilvaniei, cu ani de experiență în domeniul educației muzeale și artistice și va avea loc în Palatul Reduta (secția pavilionară a Muzeului – str. Memorandumului nr. 21).