Politics · 297 · 08.10.2023

Av. Adina Marinca, președinta OFSD Câmpia Turzii: “Rolul femeilor în politica nu trebuie redus la o simplă cifră sau la o formulă de reprezentare…”

By REDACȚIE
Av. Adina Marinca, președinta OFSD Câmpia Turzii: “Rolul femeilor în politica nu trebuie redus la o simplă cifră sau la o formulă de reprezentare…”

"Am avut privilegiul să reprezint OFSD Câmpia Turzii la “Școala Politică a Femeilor Social Democrate” susținută la București în perioada 6-7 octombrie 2023, alături de femei remarcabile precum Laura Pop Chiorean, președinta OFSD Cluj, Gabriela Gherman, președinta OFSD Cluj-Napoca, Oana Goga, președinta PSD Huedin, Ligia Ghete președinta OFSD Gherla, Roxana Corda vicepreședinte OFSD Cluj și Ioana Brudasca, președinta OFSD Cojonca. Această întâlnire a avut o semnificație profundă pentru toate participantele, reafirmând forța și potențialul femeilor în politica românească.

Rolul femeilor în politica nu trebuie redus la o simplă cifră sau la o formulă de reprezentare. Este o chestiune de perspectivă, de schimbare și de egalitate. La “Școala Politică”, am discutat intens despre paritatea de gen și despre importanța echilibrului dintre bărbați și femei în toate domeniile de decizie. Fiecare dintre noi, prin experiențele și viziunile personale, a adus un plus valorii acestei discuții.

Oana, Laura, Gabriela, Ioana, Ligia, Roxana și multe alte colege au subliniat nevoia ca femeile să fie nu doar reprezentate, dar și să fie în centrul deciziilor politice. Avem responsabilitatea de a ne asigura că viitoarele generații de femei se vor simți încurajate și pregătite să se implice activ în politică, să-și ridice vocea și să lupte pentru drepturile lor.

Îmi doresc ca această “Școală Politică” să fie un punct de plecare pentru o Românie în care femeile sunt recunoscute, valorizate și încurajate să participe activ la formarea viitorului țării noastre. Mulțumesc tuturor celor prezente și sunt mândră de echipa noastră din OFSD Câmpia Turzii și Cluj.

Cu solidaritate și speranță pentru un viitor mai bun și mai egalitar,
Adina Marinca,
Președinta OFSD Câmpia Turzii"

Sursa/PaginaFacebook/PSD Câmpia Turzii

BACK TO TOP