LIFE STYLE · 706 · 14.04.2023

Avram GAL despre anii copilăriei

By REDACȚIE
Avram GAL despre anii copilăriei

Anii copilăriei la Câmpia Turzii


M-am născut la Câmpia Turzii la 26 iulie 1976, într-o familie modestă, de oameni simpli și cu frica lui Dumnezeu, sunt primul fiu dintre cei patru copii ai familiei noastre, Avram, Claudiu, Vasile și Andreea, toti fiind împliniti profesional și familial, dăruindu-le părțintilor noștri opt nepoți.

Anii copilariei mi i-am petrecut în ,,cartierul Centru’’ pe vremea când orașul Câmpia Turzii se afla într-o perioadă de sitematizare și de reconstucție. Îmi aduc aminte cu mare drag cum ne jucăm în nispiul adus pentru constuirea blocului unde astăzi funcționează ,,Cofetăria DANA’’. Ne jucam așa cum era obiceiul perioadei anilor 80, cu mai putine jucării, tablete și smart telefoane, dar cu mulți copii și cu mult suflet. Nu pot să spun, sau să mă laud că am fost un copil exterm de cuminte, dar nici nu am fost mai neastâmpărat decât alții, de fapt aș putea spune că era o perioadă când toti eram egali sau cel puțin ne simțeam la fel.
Am urmat cursurile scolii gimnaziale Nr. 2, astăzi Școala ,,Avram Iancu’’, unde am avut-o învățătoare pe regretata doamnă Măglaș...
Viața noastră de copii era una modestă dar fericită și sănătoasă, ne jucam în ,,Berc‘’, ,,Parcul Mare’’ de astăzi, în curtea școlii, mergeam duminica la ,,Cinematograf ’’, la matinal sau la filmul de la ora 17, după care cu mare poftă meregam la cofetaria din centru unde, frucola și prajitura ,,Noruleț’’ ne îndulcea copilăria. (Fragment din 10 lucruri mai puțin știute despre mine)

BACK TO TOP