News · 124 · 27.06.2022

Brigada 81 Mecanizată "General Grigore Bălan" din Bistrița a primit astăzi vizita ministrului apărării naționale, Vasile Dîncu, și a secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

By REDACȚIE
Brigada 81 Mecanizată

Echipa de comandă a Diviziei 4 "Gemina" și Brigăzii 81 Mecanizate au prezentat celor doi oficiali informări cu privire la organizarea, specificul misiunilor, înzestrarea, nivelul de încadrare cu personal și stadiul îndeplinirii obiectivelor stabilite pentru anul în curs al celor două structuri militare.
De asemenea, celor doi demnitari le-a fost prezentat stadiul lucrărilor de investiții care se derulează la sediul unității militare din Bistrița, după care au vizitat standurile de tehnică militară, biserica de garnizoană și s-au întâlnit cu o parte din efectivele Brigăzii.
Secretarul general adjunct al NATO le-a mulțumit militarilor din Brigada 81 Mecanizată pentru profesionalism, dedicare și modul ireproșabil în care și-au făcut datoria în misiunile externe, din Angola și până în Afganistan și a accentuat, în mesajul adresat militarilor prezenți, importanța deciziilor care vor fi luate săptămâna viitoare la Summitul NATO de la Madrid.
“România va continua să investească în apărare. Nu este o cheltuială fără sens. Știu că multă lume consideră că de banii aceștia putem face și altceva. Dar uitați-vă la războiul de la granițele noastre. Avem nevoie de o armată mai bine înzestrată. Avem nevoie de militari mai bine motivați. Avem nevoie de tineri care să-și dorească să îmbrățișeze cariera militară cu condiții în licee și în academiile militare de ultimă generație", a declarat secretarul general adjunct Geoană.
Foto: Laurențiu Turoi
#vizita #NATO #mapn #Brigada81

BACK TO TOP