Actualitate · 3979 · 12 Octombrie 2018

Câmpia Turzii a decăzut!Câmpia Turzii, oraşul în care drogurile Zombie „bântuie” prin parcuri sau după blocurile gri...Spune MEDIAFAX

Câmpia Turzii a decăzut!Câmpia Turzii, oraşul în care drogurile Zombie „bântuie” prin parcuri sau după blocurile gri...Spune MEDIAFAXariesnew.ro

Câmpia Turzii, oraşul din România în care drogurile Zombie „bântuie” pe străzi, prin parcuri sau după blocurile gri | FOTO

Câmpia Turzii, oraş de provincie, până nu demult mono-industrial, a devenit, în ultimul an, teren de încercare pentru traficanţii de droguri şi etnobotanice. Noul drog, K2/Zombie, a băgat mai mulţi tineri în spital şi i-a învăţat pe toţi, profesori şi părinţi, să fie mult mai atenţi cu copiii lor.

5436 afişări

Imaginea articolului Câmpia Turzii, oraşul din România în care drogurile Zombie „bântuie” pe străzi, prin parcuri sau după blocurile gri | FOTO

Câmpia Turzii, oraşul în care drogurile Zombie „bântuie” prin parcuri sau după blocurile gri

Municipiul Câmpia Turzii a intrat în atenţia poliţiştilor şi procurorilor, dar şi a Avocatului Poporului, după apariţia unor filmuleţe cu tineri care ar fi consumat drogul K2/Zombie. În timp ce autorităţile locale susţin că problema nu mai există în urma arestării a doi dealeri, reprezentanţii instituţiilor de învăţământ rămân vigilenţi.

Mai multe filmuleţe au surprins tineri zăcând pe scaune în zona Gării ori pe băncile din parcuri, inerţi şi albi la faţă ca nişte saci cu făină, sau care se mişcau de parcă tocmai şi-ar fi băgat degetele în priză. Alţii, care stăteau aplecaţi, fără reacţie, sau mergeau cu spatele şi păreau gata să cadă, de parcă abia şi-ar ţine echilibrul pe o sârmă ancorată la mare înălţime. Sau unii care aveau mişcări incontrolabile, convulsive, ca şi când ar da o probă într-un film horror despre Apocalipsă.

Toţi au ceva în comun şi anume faptul că ar fi consumat drogul K2/Zombie intrând, astfel, în atenţia ofiţerilor de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate şi a procurorilor DIICOT Cluj care au supravegheat un an oraşul înainte de a prinde şi aresta doi dintre dealeri, unul fiind Baghera, zis şi ”lordul drogurilor”.

„Nu-i mai găseşti prin centru sau pe la Gară, dar mergeţi seara pe strada Oţelarilor, în spatele blocurilor muncitoreşti. E plin de ei acolo, drogaţii, te şi sperii, sunt care sunt elevi de şcoală, sunt şi mai mari”, se plânge o femeie, aflată pe strada Aurel Vlaicu, din zona centrală.

Pe Oţelarilor, blocurile cu patru etaje încremenite în comunism, rezistă alături de blocuri modernizate şi vopsite în culori diverse. Un pasaj cu pereţii gri din beton, coşcoviţi şi acoperiţi de graffiti, face trecerea de pe trotuar spre spatele blocului.

„Nici poliţia nu vine seara pe aici. Am auzit că ce fac ăştia pe aici... Da, fumează din alea de nu mai ştiu de ei. Nu ai ce ieşi din bloc”, şopteşte o femeie, aruncând priviri rapide în jur.

Un bărbat în vârstă, care locuieşte în zona Gării, a văzut de mai multe ori tineri aflaţi sub influenţa substanţelor psihotrope dar nu a avut curaj să se apropie.

„După ce am văzut unul din ăştia ziua în amiaza mare cum îşi smucea mâinile nu am mai avut curajul să trec cu nepoţica cu bicicleta. Nu erau beţi, un beţiv nu se comportă aşa. Nu ştii pe ce lume e şi ce poate să facă. Mai bine păstrezi distanţa”, afirmă omul.

Câţiva elevi mai mari din oraş vorbesc stingheri despre fenomenul consumului de droguri. Toţi ştiu că a existat, dar nimeni nu ştie nimic concret. Părerea este, însă, unanimă: „cine vrea să încerce cu siguranţă va găsi de unde”.

„Aşa, din auzite, ştim de droguri, dar nu ştiu pe cineva anume că vinde”, a spus un tânăr.

Un coleg îl completează precizând că traficul de droguri nu se desfăşoară, totuşi, în văzul lumii, în zonele unităţilor de învăţământ.