LIFE STYLE · 244 · 08.03.2023

Câmpia Turzii - Femeile de success din culisele zborului ✈️ La mulți ani tuturor femeilor! Vă dorim un 8 Martie special! 💐

By REDACȚIE
Câmpia Turzii - Femeile de success din culisele zborului ✈️ La mulți ani tuturor femeilor! Vă dorim un 8 Martie special! 💐

Femeile de success din culisele zborului ✈️

Pentru că ziua de 8 Martie este cu și despre femei, astăzi vom afla despre cele care nu se află la manșa aeronavei, dar fac tot posibilul ca zborul să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Plutonierul major Ipate Andreea face parte din primii controlori de trafic aerian, încă din anul 2004. „Deși desfășor această activitate de aproape 20 de ani, am realizat că trebuie făcută din pasiune și devotament. În această meserie trebuie să ai abilitatea de a fi calm, flexibil, concentrat, pentru că munca depusă este grea și uneori istovitoare, dar dacă faci totul din suflet, ea devine cea mai frumoasă. Activitatea din turnul de control este o meserie unde nu ai timp să te plictisești, unde ai contact cu personalul navigant, cu partenerii străini, iar la finalul zilei îți oferă cele mai multe satisfacții. Noi avem o vorbă și spunem că o zi este împlinită atunci când atâtea câte decolări ai avut, atâtea aterizări s-au executat.”

Personalul civil contractual Vancea Alexandra își desfășoară activitatea la biroul de informare aeronautică. „Ceea ce facem noi este de a realiza și a menține legătura între serviciile de trafic. Fiecare zi este și mai interesantă pentru că elementul de noutate nu ne mai surprinde, iar astfel am învățat să fim deschise la nou, să ne păstrăm focusul și calmul. Deși suntem un colectiv format din femei, colaborarea a fost întotdeauna la superlativ și ne considerăm o mică familie unde ne motivăm și ne sprijinim reciproc. Dorința de a învăța și buna comunicare dintre noi, i-a determinat pe colegii noștri să se bazeze pe noi în orice împrejurare. Ne respectăm și ne îndeplinim atribuțiile cu mândrie.”

Aceste femei din mediul cazon au ales o carieră militară și ne fac mândri ca au consolidat-o cu atâta demnitate. Deși este un mediu provocator, au depășit toate obstacolele cu zâmbetul pe buze și ne-au demonstrat ca sunt cu adevărat puternice.

La mulți ani tuturor femeilor! Vă dorim un 8 Martie special! 💐

BACK TO TOP