Politica · 507 · 16 Septembrie 2019

Candidatul Partidului Mișcarea Populară la alegerile prezidențiale este profesorul universitar, diplomatul și omul politic Theodor Paleologu.

Candidatul Partidului Mișcarea Populară la alegerile prezidențiale este profesorul universitar, diplomatul și omul politic Theodor Paleologu.ariesnew.ro

Candidatul Partidului Mișcarea Populară la alegerile prezidențiale este profesorul universitar, diplomatul și omul politic Theodor Paleologu.

Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidențiale și al partidului este Mihail Neamțu.Theodor Paleologu s-a născut la București, în familia scriitorului Alexandru Paleologu. A absolvit liceul german din orașul natal, după care a studiat la Sorbona și la École Normale Supérieure, în Franța. După studii liceale la Colegiul Henri IV din Paris (1992-1994), a fost stagiar la École Normale Supérieure din Paris (1996-2001); a obținut o diplomă de studii aprofundate în filosofie în 1998, la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne. În 2001, a obținut doctoratul în științe politice la EHESS (École des Hautes Études en Sciences Sociales) și de la Universitatea Ludwig Maximilian din München.


A fost lector la Boston College în 1999 și 2000. A devenit apoi profesor asistent și director al școlii de vară la European College of Liberal Arts din Berlin (devenit ulterior Bard College Berlin). A fost post-doctoral fellow la Universitatea Notre-Dame, Institutul Erasmus (2001-2002) și la Universitatea Harvard (2002-2003), fiind și profesor invitat la Deep Springs College în Statele Unite ale Americii, în perioada mai-iunie 2003.


În declarația sa de interese, Theodor Paleologu a declarat că posedă apartamente la București precum și terenuri în comunele Matca și Corod, amândouă din județul Galați. Theodor Paleologu a mai declarat că dispune de drepturi de autor de la editurile Polirom și Humanitas. A fost căsătorit cu Sara Nassif, de origine libaneză, cu care are un băiat.