Externe · 173 · 03.11.2022

Casa Albă si-a șters un tweet care îl lăuda pe Biden pentru creșterea pensiilor după ce Twitter i-a adaugat o "notă de context”

By REDACȚIE
Casa Albă si-a șters un tweet care îl lăuda pe Biden pentru creșterea pensiilor după ce Twitter i-a adaugat o

Tweet-ul inițial, care de atunci a fost eliminat, „nu a fost complet”, a spus purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, scrie Le Figaro.

Casa Albă a retras miercuri un tweet la care Twitter adăugase un "context" care corecta informațiile prezentate de serviciul de comunicații al lui Joe Biden, în plină perioadă electorală în Statele Unite.

„Cea mai mare creștere a pensiei pentru seniori din ultimii 10 ani datorită președintelui Joe Biden, a scris contul oficial de la Casa Albă pe Twitter.

Twitter a adăugat însă o mențiune, în care precizează că pensiile sunt indexate cu rata inflației, conform unei legi din 1972 ratificată de Richard Nixon (un președinte republican). Tweet-ul inițial, care de atunci a fost eliminat, „nu era complet” și nu avea „context ”, a recunoscut purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Notele de context sunt scrise de colaboratori independenți la programul Birdwatch de la Twitter și sunt susținute de postări relevante dacă destui oameni cu opinii diferite le consideră „utile” . „Algoritmul ține cont nu numai de numărul de colaboratori care consideră ratingul util sau nu, dar și dacă persoanele care l-au evaluat reprezintă puncte de vedere diferite”, explică Twitter într-un comunicat din 6 octombrie, când compania californiană a lansat acest program în Statele Unite.

Fă din Twitter „cea mai de încredere sursă de știri de pe Pământ”

„Sistemul de evaluare a comunității este grozav”, a reacționat Elon Musk, noul proprietar al rețelei de socializare, ca răspuns unui utilizator care a distribuit o captură de ecran a tweetului șters împreună cu nota. „Scopul nostru este să facem Twitter cea mai de încredere sursă de informații de pe Pământ, indiferent de afilierea politică”, a adăugat el.

Șeful Tesla și SpaceX a cumpărat influenta platformă joia trecută, după șase luni de întorsături și tensiuni între multimiliardar și mulți utilizatori, lideri(acum demisi) și ONG-uri. Elon Musk apără o moderare a conținutului mai puțin strictă decât în ​​prezent, pentru a promova mai multă libertate de exprimare. Dreapta americană, care se consideră cenzurată pe marile rețele de socializare, aprobă această viziune. Dar criticii săi cred că limitele stabilite de reglementări, care interzic în special hărțuirea, discursul instigator la ură și dezinformarea, permit dezbateri utile.

sursa:Facebook

BACK TO TOP