Editorial · 819 · 14 Ianuarie 2019

Ce este mai important, omul sau profitul?

Ce este mai important, omul sau profitul?ariesnew.ro

Ce este mai important, omul sau profitul?
De vreo treizeci de ani trăim o stare permanentă de așa zisă tranziție de la o Românie veche, la o Românie nouă, adică de la colectivism la individualism, o perioadă în care miturile fondatoare ale poporului român sunt atacate și contestate, când peste tot auzim despre capital internațional și mai puțin de cel național, când ni se spune zilnic că totul trebuie să se rezume la profit. Aproape că nu există domeniu de activitate în care să nu se invoce profitul, profit economic, profit spiritual, profit cultural, profit în sănătate, profit în administrația locală... etc. Atât de mult a fost invocat acest termen încât parcă am devenit cu toții profitori preocupați de prezent și insensibili la viitor și încetul cu încetul am început să uităm să fim oameni, ci doar profit!
Personal consider că așa cum Dumnezeu l-a pus pe om în Rai, ca fiind cel mai important lucru din creație, ba mai mult, a împlinit-o, iar fără observația omului, natura nu are sens, tot așa trebuie tratat individul din ziua de azi. Ca om, nu ca și cifră într-o balanță contabilă a veniturilor și cheltuielilor. În același timp, recunosc că fără bunăstare nu poți trăi uman și că trebuie să devii rentabil pentru tine, familia ta și societatea în care trăiesti.
Ca orientare politică sunt social democrat, de aceea am avut și am o mare problemă în a înțelege cum niște oameni adepți ai capitalului privat își doresc să devină sinecuriști la stat, cu job în primărie, iar business-urile personale și private sunt abonate la bugetul statului, fie el local, județean sau guvernamental!

Petre POP-consilier judetean