Cultura · 312 · 29 Iunie 2020

Cea de-a XI-a ediție a Concursului Național de Grafică, „Anuala de Grafică”

Cea de-a XI-a ediție a Concursului Național de Grafică, „Anuala de Grafică”ariesnew.ro

Cea de-a XI-a ediție a Concursului Național de Grafică, „Anuala de Grafică”

Școala Populară de Arte „Tudor Jarda”, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, organizează cea de-a XI-a ediție a Concursului Național de Grafică „Anuala de Grafică”, prin care se urmărește promovarea iubitorilor de grafică, precum și valorificarea talentului acestora.
Tema concursului din acest an vizează „Compoziție cu flori”, iar mediile tehnice acceptate sunt: creion, acuarelă, desen digital (tabletă grafică), colaj manual sau digital, pastel, tuș, tehnici de gravură.
Fiecare participant va înscrie în concurs maxim trei lucrări, înrămate în paspartu, dimensiune maximă 50x70 cm. Pe verso vor fi înscrise numele și prenumele, localitatea, titlul lucrării, tehnica și dimensiunea. Lucrările vor fi semnate de artist și se vor expedia la adresa: Școala Populară de Arte „Tudor Jarda”, str. Fabricii de Zahăr nr. 51, 400624 Cluj-Napoca. Data limită de trimitere a lucrărilor este 1 octombrie 2020.
Vernisajul expoziției va avea loc în Grădina Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda”, în data de 15 octombrie a.c., ocazie cu care se va inaugura și grădina. Returnarea lucrărilor se va face de către organizatori, după închiderea expoziției.
Premianții vor fi invitați la vernisajul expoziției din grădina școlii și li se va asigura cazarea. Lucrările premiate vor rămâne în patrimoniul instituției clujene. Premiile constau în importante albume de artă și bani.
De asemenea, premiații se vor putea înscrie la Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” fără a mai susține examenul de admitere.
Toți participanții sunt rugați să confirme înscrierile pe adresa: scoaladeartecluj@yahoo.com.
Informații suplimentare se pot obține de pe website-ul instituției, www.scoaladearte.ro, la rubrica Concursuri, festivaluri, tabere proprii 2020 sau la secțiunea Evenimente.