Cultura · 256 · 19 Sep 2022

Clubul Rotary Câmpia Turzii a organizat pentru membrii şi invitaţi, o seară culturală de excepție

By REDACȚIE
Clubul Rotary Câmpia Turzii a organizat pentru membrii şi invitaţi,  o seară culturală de excepție

Clubul Rotary Câmpia Turzii a organizat pentru membrii şi invitaţi, Vineri, 16 Septembrie 2022, de la ora 18, o seară culturală de excepție. Mulţumim şi pe această cale invitatului special, Prof. Univ. Dr. Călin Felezeu, Prodecan al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației (UBB Cluj), care a făcut o foarte interesantă prezentare cu noutăţi istorice legate de istoria Românie şi istoria Universală, unele legate de activitatea de cercetare a Domniei sale.
Profesorul Călin Felezeu este Doctor în istorie universală, istoria Imperiului Otoman, președinte al Consiliului Științific al Institutului de Turcologie și studii Central Asiatice, autor a peste 15 cărți și peste 50 de articole științifice publicare în reviste de specialitate și consilier județean în județul Cluj. Fost Director adjunct al Institutului Cultural ”Dimitrie Cantemir” din Istanbul, este considerat cel mai important specialist în istoria otomană din România şi singurul specialist în turcologie din centrul universitar Cluj. A făcut parte din corpul diplomatic al Institutului Cultural Român din Istambul şi a studiat de mai mulţi ani documentele existente în palatul sultanilor de la Top Kapî, din Egipt şi China.
La eveniment am fost onoraţi de prezenţa Consulului României la Solotvino, Excelenţa Sa Domnul Grațian-Florin Pârvu. Anterior preluării mandatului la Consulatul României la Solotvino și-a desfășurat activitatea în Centrala Ministerului Afacerilor Externe din București, ocupând din anul 2014 până în anul 2019 funcțiile de director adjunct al Direcției Relații Consulare și director al Direcției Monitorizare și Suport Consular. A gestionat problematicile întregului ansamblu al relațiilor consulare și al sistemelor informatice consulare, în baza cărora toate misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României din străinătate prestează activitatea consulară curentă și asigură asistență și protecție consulară cetățenilor români. Pe parcursul carierei, a mai lucrat, în calitate de consul, la Consulatul General al României la Istanbul, Republica Turcia (2004-2009), precum și la Consulatul General al României la Trieste, Republica Italiană (2011-2012), ocupând totodată funcția de șef al secției consulare în cadrul Ambasadei României la Atena, Republica Elenă (2012-2014).
Manifestarea s-a desfăşurat în cadrul generos oferit de Complexul Milexim din Câmpia Turzii.
Sursa: Facebook/Rotary Câmpia Turzii

BACK TO TOP