Actualitate · 383 · 07 Martie 2020

Cluj-Napoca: 4 copaci pentru 4 idei, în cadrul celei de-a treia ediții a Innovation Camp

Cluj-Napoca: 4 copaci pentru 4 idei, în cadrul celei de-a treia ediții a Innovation Campariesnew.ro

Cluj-Napoca: 4 copaci pentru 4 idei, în cadrul celei de-a treia ediții a Innovation Camp

Am fost onorat să particip la festivitatea de încheiere a celei de-a treia ediții a Innovation Camp, eveniment ce a reunit la Cluj-Napoca peste 70 de lideri în domeniul inovării și startupurilor din întreaga Europă. Sunt impresionat de rezultatele taberei de inovare și am încredere că ecosistemul clujean are toate ingredientele necesare să treacă la nivelul următor, să fie unul dintre cele mai importante ecosisteme de inovare din Europa Centrală și de Est.

Pe parcusul celor două zile, participanții au identificat nevoi, oportunități și diferite modalități de implementare a unor soluții care să asigure creșterea și dezvoltarea sustenabilă a ecosistemelor locale și regionale de inovare. Participanții și-au conceput ideile astfel încât să răspundă la 4 provocări:

1. Schimbări climatice - Eco turism și eco industrie

2. Cum se poate transforma o localitate într-un loc atractiv pentru startupuri și investiții majore

3. Construirea și dezvoltarea ecosistemului local de startupuri într-un Digital Innovation Hub

4. Cum se poate dezvolta un fond de investiții local/regional

Soluțiile găsite pentru cele 4 provocări au fost “transpuse” în realitate, momentan, prin plantarea a 4 copaci, câte unul pentru fiecare echipă de lucru. Astfel, ideile găsite în timpul conferinței se vor dezvolta asemeni arborilor plantați astăzi, la Cluj.