Politica · 618 · 14 Septembrie 2018

Comisarul European pentru Agricultură, la Zilele Recoltei

Comisarul European pentru Agricultură, la Zilele Recolteiariesnew.ro

Comisarul European pentru Agricultură, la Zilele Recoltei

Cea de-a șasea ediție a Zilelor Recoltei, eveniment organizat de Asociația Produs de Cluj, entitate aflată în subordinea Consiliului Județean, împreună cu Primăria municipiului Cluj-Napoca, a debutat vineri, 14 septembrie a.c., momentul fiind marcat și de prezența Comisarului European pentru Agricultură, domnul Phil Hogan, însoțit de europarlamentarul clujean Daniel Buda.
„Ne bucurăm să constatăm că munca și efortul micilor întreprinzători clujeni sunt apreciate la adevărata lor valoare, de către cei cu adevărat avizați. Cantitatea mare de produse expuse în acest an și diversitatea lor ne demonstrează, printre altele, că sprijinul Asociației Produs de Cluj este de un real folos pentru producătorii locali. Încurajăm toți locuitorii județului Cluj, și nu numai, să susțină activitatea gospodarilor din județ, aprovizionându-și cămările cu fructe și legume proaspete, de cea mai bună calitate, direct de la cultivatori”, a declarat președintele Consiliului Județean, Alin Tișe
Înaltul oficial european a fost întâmpinat de către un grup de tineri îmbrăcați în costume tradiționale, cărora li s-a alăturat și cunoscuta creatoare clujeană de costume populare, Raveca Soporan din Frata, cu produse tradiționale, respectiv pâine, sare, țuică.
Pe parcursul evenimentului de deschidere, domnul Phil Hogan a vizitat standurile producătorilor prezenți la târg și s-a arătat extrem de plăcut impresionat de numărul mare de meșteșugari prezenți la festival, precum și de diversitatea și prospețimea fructelor și legumelor produse și cultivate în gospodăriile micilor producători. Cu acest prilej, comisarul pentru agricultură a degustat și a apreciat în mod deosebit uleiul presat la rece provenit de la Luna precum și produsele din carne și lactate de la Turda și Mănăstireni. Nu în ultimul rând, domnul Phil Hogan a avut ocazia de a vedea cum se obține mustul, în mod tradițional, cu teasc și zdrobitor.
Tot în acest context, comisarul european a remarcat interesul deosebit manifestat de tineri în ceea ce privește sectorul producției de legume – fructe, apreciind numărul mare de tineri producători care își valorifică roadele în cadrul acestui festival.
Reamintim în acest context faptul că „Zilele Recoltei” se desfășoară în perioada 14-16 septembrie a.c., pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Damian” din Cluj – Napoca.