Politica · 4270 · 06 Martie 2019

Comparație: TURDA, primar manager=proiecte și rezultate. CÂMPIA TURZII, primar avocat divorțist=scandal si circ!

Comparație: TURDA, primar manager=proiecte și rezultate. CÂMPIA TURZII, primar avocat divorțist=scandal si circ!ariesnew.ro

Comparație: TURDA, primar manager=proiecte și rezultate. CÂMPIA TURZII, primar avocat divorțist=scandal si circ!


Pentru că au mai fost persoane deranjate de faptul că ne comparăm cu Turda, comparație care din păcate pune Câmpia Turzii în inferioritate la capitolul proiecte si realizari. Prin aceasta comparație ar trebui să realizăm faptul că nu suntem pe un drum bun, de aceea ar fi necesar sa se analizeze cauzele si să fie găsite urgent soluțiile ce se impun.

Cele doua localități au foarte multe în comun, sunt localități care trec printr-o perioada de la o economie bazată pe industrie la o economie de piață, o etapa care a generat disponibilizări si șomaj... administrațiile locale au nevoie ca de aer de fonduri UE, locurile de munca si infrastructura trebuie dezvoltate cu prioritate.

În aceste condiții, cele doua comunități ar trebui sa aibă împreuna un ritm de dezvoltare similar, cu proiecte în parteneriat, din păcate lucrurile nu stau asa.

În timp ce Turda face proiecte, primarul Cristian Matei polarizează societatea în jurul primariei, la Câmpia Turzii avem de-a face cu o administrație isterică si incapabilă să facă ceva real si concret si care se văicărește continuu prin conferințe de presă.

Fără supărare si cu regret pentru noi, Turda își demonstrează încă odată performanta, a fost desemnată din 2500 de orase din Europa, finalistă în competiția SUMP Awards a Comisiei Europene, alături de Manchester și Milano!

Municipiul Turda a fost nominalizat alături de Manchester și Milano între finaliștii competiției pentru Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă 2018, la categoria SUMP Awards (Sustainable Urban Mobility Planning). Turda a fost cea mai apreciată de juriu pentru viziunea de planificare clară și inspirată și pentru o strategie de finanțare bine structurată. Faptul că Planul de Mobilitate Urbană al municipiului Turda a fost selectat în finală, reprezintă recunoașterea oficială ca fiind unul dintre cele mai bune 3 Planuri de Mobilitate realizate în Europa în anul 2017.


Detalii aici: http://primariaturda.ro/turda-desemnata-finalista-in-competitia-sump-awards-a-comisiei-europene-alaturi-de-manchester-si-milano/


Petre Pop- consilier județean