Politica · 992 · 11 Octombrie 2018

Comunicat de presa: Spitalul nu trebuie politizat şi nici nu trebuie condus de informatori ai ,,Securităţii”!

Comunicat de presa: Spitalul nu trebuie politizat şi nici nu trebuie condus de informatori ai ,,Securităţii”!ariesnew.ro

COMUNICAT DE PRESĂ

Spitalul nu trebuie politizat şi nici nu trebuie condus de informatori ai ,,Securităţii”!

O comunitate prosperă este sănătoasă si educată, de aceea atât sănătatea cât si educația trebuie tratate ca obiective de interes strategic. Nici domeniul educației si nici acel al sănătății nu trebuie politizate, ele trebuie conduse si coordonate de oameni pricepuți, cu viziune si experiență si doar de acei manageri care au trecut prin proba practică, adică au demonstrat performanță. Nu trebuie neglijat un aspect deosebit de important si anume acela că sănătatea este si un business, unul cu foarte multi bani, iar acest fapt atrage dupa sine si interese economice.

În anul 2017, ,,Alianță Politică D.A.” ( PD-L si PNL), transformată de această dată într-un singur partid național si liberal, întocmește un regulament de organizare a concursului pentru postul de manager al spitalului în asa fel încât să favorizeze omul partidului. Se omite intenționat un articol în care se cere declarație pe proprie răspundere a necolaborării cu securitatea înainte de 1989... de ce?...iar vechimea de 10 ani este doar administrativă, adică dacă ai fost 10 ani politruc pus de partid într-un consiliul de administrație la o societatea din subordinea Consiliului Local pe criterii strict politice se cheamă că ai competenţele necesare să conduci un spital. În mod sigur astfel de atitudini nu vor aduce nimic bun acestei instituții atât de importante într-o comunitate. Ce ne rămâne de făcut decât să facem uz de toate căile democratice si legale si să informăm opinia publică.

PSD Câmpia Turzii ,solicita în mod public primarului PNL Dorin Lojigan, organizarea unui concurs real pentru ocuparea postului de manager la Spitalul municipal Dr. Cornel Igna din Câmpia Turzii, un concurs care să fie bazat pe un plan de management suspus dezbaterii publice aşa cum prevede legea.

De asemenea solicităm categoric introducerea unui criteriu prin care foştilor informatori ai ,,Securităţii” să li se interzică participarea la acest concurs, este contra naturii ca un partid istoric, naţional şi liberal care a fost hărţuit de fosta ,,Securitate” să abdice de la principiile doctrinei liberale, doar pentru aşi promova camarila de partid.

11.10. 2018

Biroul de presă PSD Câmpia Turzii