Cronica aleșilor locali · 990 · 21 Octombrie 2018

Consilerul județean Petre POP: Turda nu face parte din ,,Alianța Vestului” dar atrage milioane de euro din fonduri UE. De ce?

Consilerul județean Petre POP: Turda nu face parte din ,,Alianța Vestului” dar atrage milioane de euro din fonduri UE. De ce? ariesnew.ro

Turda nu face parte din ,,Alianța Vestului” dar atrage milioane de euro din fonduri UE. De ce?

O comună, un municipiu prosper este condus de oameni pricepuți, adică de acei primari care reușesc să facă un lucru de la început până la sfârșit! Cu alte cuvinte sunt pragmatici, încep și termină ceea ce își propun.
Se vehiculează politic, nimic mai mult de atât, tot felul de mega proiecte la care Câmpia Turzii aderă, proiecte gen ,,Alianța Vestului și a Estului” care vor aduce milioane de euro, și care bineînțeles din cauza lui Dragnea și a Bucureștiului nu vin la noi în urbe si ca o astfel de alianță îți oferă șansa de a aduce bani direct de la Bruxelles. Nimic mai fals, de fapt nu fals ci o modalitate subtilă de a justifica pe undeva lipsa proiectelor performante, a fondurilor. Municipiul vecin nouă, Turda, nu face parte din nicio alianță a vestului dar totuși a reușit in doi ani să atragă sute de milioane de fonduri direct de la Bruxelles fără a mai trece pe la București! Deci se poate. Cum? Care este rețeta și de ce ei nu au nevoie de ,,povestirile vestului și a estului”? Răspunsul este unul simplu. Primarul Matei Cristian, un manager ancorat în realitate, cu o echipă bună, reușește să facă proiecte care la unii sunt doar la stadiul de dorință!
Mult stimabililor, bani europeni vin doar prin proiecte, iar pentru proiecte îți trebuie minte, voință, dăruire, viziune și multă muncă!