Actualitate · 562 · 24 Februarie 2018

Consilierul Adrian Mischian: Opinii privind sedinta ordinara de consiliu local, de joi 22/02/2018

Consilierul Adrian Mischian: Opinii privind sedinta ordinara de consiliu local, de joi 22/02/2018ariesnew.ro

"Opinii privind sedinta ordinara de consiliu local, de joi 22/02/2018

Am participat joi, In calitate de consilier local la sedinta ordinara lunara a CL Campia Turzii si doresc sa-mi exprim cateva consideratii legate de aceasta. Nu vreau sa dau “lectii sau sfaturi”, ca sa-i raspund unui coleg consilier local de la PNL, cu atat mai putin domniei sale, care are mai multa experienta decat mine, atat politica cat si profesionala, sunt doar opinii proprii pe care mi le exprim in spatiu public.

Revenind la sedinta, punctul cel mai important a fost mutarea sediului politiei locale in spatiul incubatorului de afaceri. Proiectul de hotarare de consiliu local initiat in acest sens a picat la vot, fiind nevoie de o majoritate absoluta (13 voturi din 19), proiectul fiind votat de 12 consilieri locali, ceilalti 7 abtinandu-se de la vot, inclusiv eu.
Ca de fiecare data cand lucrarile nu ies asa cum doreste , primarul nostru a adunat presa, de data aceasta fara a astepta sfarsitul sedintei, pentru o vaicareala devenita traditionala, in care, bineinteles, dansul este omul bun, iar noi cei care incercam sa facem o minima opozitie, suntem cei rai, care nu dorim binele orasului. Din pacate, primarul nostru nu a invatat nimic de la precedesorii sai, in schimb are o aroganta mult mai mare decat au avut-o toti primarii Campiei Turzii de pana acum la un loc. Si cred ca este nevoie de o opozitie constructiva, atata timp cat primarul nostru declara in raportul pe anul 2017 ca a realizat mai mult decat si-a propus, in conditiile in care avem ZERO fonduri europene atrase, ZERO proiecte europene depuse, doar 180 m de drum reabiltati, adica tot ZERO.

Am declarat la momentul respectiv ca nu trebuie desfiintat incubatorul de afaceri, parere care mi-o mentin si acum, daca acesta devine functional poate fi o rampa de lansare pentru micii antreprenori din Campia Turzii. Sunt de acord si cu faptul ca politia municipala are nevoie de un sediu nou, pentru a-si putea desfasura activitatea in conditii decente. Din pacate, “rezultatul unei munci de un an de zile”, ca sa-l citez pe primarul nostru, face imposibil sa avem simultan si incubator de afaceri si sediu nou pentru politia municipala.

M-am abtinut de la votul proiectului de hotarare, pe motivul ca documentatia aferenta acestuia contine mai multe documente intocmite la limita legalitatii, refuzand impreuna cu ceilalti colegi din opozitie sa ni le asumam. Daca primarul si viceprimarul localitatii ar fi participat la sedintele de comisie din zilele premergatoare sedintei ordinare, poate am fi clarificat anumite aspecte si proiectul de hotarare nu ar fi picat. Consultarea liderilor politici la care a facut referire primarul nostru, s-a rezumat doar la cateva promisiuni personale pentru mine si liderul PSD - Ghorghe Rece, care ni se vor indeplini in cazul in care vom vota corespunzator, promisiuni pe care nici eu si nici liderul PSD nu le-am luat in considerare.

La inceputul saptamanii viitoare, am sa depun la primarie in numele partidului din care fac parte, o adresa prin care am dorim un raspuns oficial al primariei cu privire la:
-raportul curtii de conturi in legatura cu incubatorul de afaceri;
-care este valoarea de inventar reala a cladirii incubatorului si motivele pentru care a fost diminuata aceasta;
-stipularea in proiectul de hotarare a faptului ca nu se vor acoperi de la bugetul local cheltuieli pentru lucrari de constructii si instalatii necesare pentru cladire si nu se va suporta de la bugetul local plata utilitatilor (curent electric, apa, canal, salubritate, gaz metan).
Solicitam acest lucru in urma unor informatii pe care le avem, si anume ca, bugetul politiei municipale nu permite acoperirea in totalitate a cheltulilor cu intretinerea cladirii, iar primaria va suporta o parte din acestea sub pretextul ca in aceeasi cladire va functiona si politia locala, cheltuielile cu politia locala deja afectand serios bugetul local al Campiei Turzii (cheltuieli de 1.3 miliarde vechi pe luna).

Personal consider ca altele sunt prioritatile localitatii: doua gradinite au ramas fara spatiu, prin retrocedarea cladirilor vechilor proprietari, nu avem nicio cresa in oras, spitalul are nevoie urgenta de aparatura medicala moderna, Scoala Avram Iancu are nevoie urgent de fonduri pentru modernizarea unei cladiri pentru ca procesul de invatamant sa se desfasoare corespunzator, ca sa amintesc doar cateva din problemele stringente. Finantarea acestora se poate face doar de la bugetul local, spre deosebire de politia municipala finantata de Ministerul de Interne. In conditiile in care bugetul de venituri si cheltuieli a fost redus la categoria venituri cu 25% si am vazut priceperea primarului nostru de a atrage fonduri nerambursabile (ZERO fonduri atrase)

In functie de raspunsul primit, impreuna cu colegii de la PMP vom lua o decizie, exprimandu-ne inca de pe acum disponibilitatea de a rezolva cat mai urgent problema aparuta. In conditiile unui raspuns convenabil ambelor parti, consider ca, printr-o sedinta extraordinara de consiliu local organizata cat mai repede posibil, politia municipala poate sa-si inceapa activitatea in sediul pe care si-l doreste, iar cetatenii sa beneficieze, de servicii de eliberare pasapoarte, eliberare caziere judiciare si de inmatriculari auto in localitatea noastra.

Cu siguranta, decizia pe care o vom lua eu si colegii mei din PMP Campia Turzii, va avea in vedere zecile de mesaje primite de la cetatenii din Campia Turzii. Vreau sa- i asigur ca eu personal si partidul din care fac parte, nu vom fi niciodata un obstacol in adoptarea unor decizii ce tin de imbunatatirea vietii locuitorilor Campiei Turzii, bineinteles, cu respectarea legislatiei in vigoare.

Cu deosebita consideratie,
Adrian Mischian – consilier local"