Cronica aleșilor locali · 2304 · 18 Septembrie 2018

Consilierul judetean Petre POP: Model fals, model real. Câmpia Turzii ,,Zombie”

Consilierul judetean Petre POP: Model fals, model real. Câmpia Turzii ,,Zombie”ariesnew.ro

Model fals, model real. Câmpia Turzii ,,Zombie”
* * *
Pe zi ce trece viața socială cotidiană se degradează în Câmpia Turzii. Asistăm parcă cu neputință la noi provocări negative care, seduc tinerii din orașul nostru și la care administratia locală nu este pregătită să le facă față. De ce?
Primăria Câmpia Turzii este actorul social cel mai important, adică o instituție care centrează toată atenția publică. Totuși, aceasta entitate are o vulnerabilitatea și anume, percepția politică asupra ei care se modifică din 4 în 4 ani, iar în funcție de această modificare (prin alegerea primarului) generează stări sociale în urbe, adică profile psihologice model, care devin reper.
Spre exemplu, dacă ai un primar agresiv, violent, ranchiunos și arogant, fără competențele necesare funcției, comunitatea devine receptivă la aceste ,, atribute” și se comportă ca atare. Popular spus ,, cum îi turcu-i și pistolul”.
De aceea trebuie să fim foarte atenți pe cine și ce alegem, pentru că asta poate aduce în viața noastră publică ,,modele” care ne pot afecta negativ.
Petre Pop-consilier județean