Cultura · 676 · 29 Octombrie 2018

Consilierul judetean Petre POP: Un nou proiect-100 de personalități ce au marcat destinul comunității Câmpia Turzii.

Consilierul judetean Petre POP: Un nou proiect-100 de personalități ce au marcat destinul comunității Câmpia Turzii.ariesnew.ro

100 de personalități ce au marcat destinul comunității Câmpia Turzii.
* * *
Un nou proiect ce va fi finalizat la sfârșitul lunii noiembrie, prin tipărirea unei broșuri cu : ,,100 de personalități ce au marcat destinul comunității Câmpia Turzii”. Proiectul este unul din cele trei proiecte destinate ,,Centenarului Marii Uniri” și care este dedicat tuturor cetățenilor urbei noastre.
Promovarea personalităţilor din oraşul nostru este o componentă a cărţii de vizită a municipiului nostru, pentru ca cetăţenii de azi ai urbei noastre să ştie cât mai mult despre activitatea oamenilor de seamă pe care i-a avut şi pe care îi mai are printre ei .
Din datorie faţă de oraş, merită evocată viaţa lor pentru a nu-i da uitării şi ca o continuare a demersului cultural început anul trecut, în 2013, ca „An al istoriei locale” şi continuat în 2014 cu „Anul culturii locale”, prin identificarea în cadrul zonei municipiului Câmpia Turzii a personalităţilor din diferite domenii de activitate care s-au implicat fizic şi spiritual la crearea edificiului localităţii în care noi ne trăim şi ne desfăşurăm activitatea .
Trebuie „spre a scuti oraşul de uitare” să dovedim recunoştinţă spre a înţelege ce roditori au fost, sunt şi vor fi locuitorii acestei comunităţi. Fericiţi sunt aceeia care au ştiut să-i crească, să-i aibă, şi să-i îngrijească.
Petre Popp- manager proiect