Actualitate · 552 · 25 Noiembrie 2018

Corina CREȚU: A fost o onoare să deschid oficial în această dimineață, în Las Palmas, ediția din acest an a Conferinței președinților regiunilor ultra-periferice, în prezența Maiestății Sale, regele Felipe al VI-lea al Spaniei.

Corina CREȚU: A fost o onoare să deschid oficial în această dimineață, în Las Palmas, ediția din acest an a Conferinței președinților regiunilor ultra-periferice, în prezența Maiestății Sale, regele Felipe al VI-lea al Spaniei. ariesnew.ro

A fost o onoare să deschid oficial în această dimineață, în Las Palmas, ediția din acest an a Conferinței președinților regiunilor ultra-periferice, în prezența Maiestății Sale, regele Felipe al VI-lea al Spaniei.
În discursul meu, i-am asigurat pe președinții celor nouă regiuni ultra-periferice ale UE că vor putea conta în continuare atât pe sprijinul președintelui CE, Jean-Claude Juncker, cât și al meu. De altfel, ne-am onorat promisiunile de până acum: astfel, decizia recentă a Comisiei Europene de a modifica normele privind ajutoarele de stat în domeniul pescuitului; CE a alocat, de asemenea, 4 milioane de euro în cadrul programului de cercetare "Orizont 2020", pentru sprijinirea investițiilor în domeniul cercetării și inovării. Totodată, am precizat că explorăm noi oportunități pentru a sprijini și mai mult, în perioada actuală de programare, mediul de afaceri din cele nouă regiuni ultraperiferice ale UE.
Din punctul meu de vedere, o veste foarte bună este că regiunile ultraperiferice vor beneficia și după 2020 de o alocare suplimentară de peste 1 miliard de euro, precum și de o mai mare rată de cofinanțare din partea UE, în cadrul politicii de coeziune,