Sports History · 399 · 02.11.2022

Cornel POPOVICI -* Primul arbitru român în galben la un joc de Divizia A*

By REDACȚIE
Cornel POPOVICI -* Primul arbitru român în galben la un joc de Divizia A*

Activitatea mea în localitate poate fi remarcată pe trei paliere: învățământ, sport și administrație - politică.

La activitatea de sportiv activ (fotbalist) am renunțat (și nu regret) în urma unui eveniment nefericit, petrecut la un trial pentru lotul național de juniori UEFA...din Cluj (în 1967). La pauza trialului am fost schimbat și fiind convins că nu voi mai evolua (nici nu am fost anuntați că vor fi schimbări după model handbal) I-am dat ghetele de fotbal unui coleg care m-a rugat să i le împrumut.

După 10 minute din repriza a doua, a venit spre mine selecționerul Gheorghe Ola, (pentru a reintra în teren). Când i-am spus că nu mai am ghetele, a ridicat vocea spunându-mi că un fotbalist nu-și împrumută niciodată două lucruri: ghetele și ……. trimițându-mă acasă și altfel am ratat selecția. Era la începuturile sistemului 1-4-2-4 (eu eram fundaș central stânga).

În acel moment am luat decizia să renunț la a mai practica fotbalul (am pierdut trenul ). În consecință, am ales să fac facultatea de educație fizică și sport, și pot să vă spun că nu regret alegerea prin care am reușit să-mi pun în practică ideile (în domeniul fotbalistic).

Am reușit să ocup de-a lungul timpului toate funcțiile și posturile legate strict de fotbal: jucător, antrenor, arbitru și observator, metodist, președinte al comisiei teritoriale de fotbal, președinte al comisiei județene de fotbal, președinte de club și în final 2004-2007 patron de echipă în Liga a III-a (Știinta Cluj, echipa Universității, echipă înființată de mine și formată din studenții FEFS Cluj-Napoca).

BACK TO TOP