News · 191 · 04.11.2023

Cum ar fi dacă depresia ar avea depresie? - by psiholog Petre Popp

By REDACȚIE
Cum ar fi dacă depresia ar avea depresie? - by psiholog Petre Popp

Deseori, depresia este comparată cu o umbră neagră care acoperă strălucirea vieții, îngreunând fiecare mișcare, fiecare gând și fiecare emoție. Dar, ce s-ar întâmpla dacă, în loc să ne lăsăm copleșiți de această umbră, am provoca depresia să se confrunte cu ea însăși?

Imaginează-ți depresia ca pe o ființă care crede că are controlul asupra ta. Arată-i că ești puternic, indiferent de greutatea pe care o aduce. Răstoarnă prejudecățile și întreabă-te: "Cum ar fi dacă depresia ar avea depresie?" E un gând amuzant, dar și profund. Poate că, în acest scenariu, “ea” s-ar retrage, conștientizând că și “ea”poate fi învinsă, că și “ea” are slăbiciuni și că, în ciuda aparențelor, nu e atotputernică.

Acest joc mental nu este doar un exercițiu de imaginație, ci și un mod de a împinge limitele percepției asupra luptei cu propria minte. Băgând depresia în depresie, îi dăm o formă, o personalitate, și ne dăm șansa să ne confruntăm cu ea ca cu un adversar cunoscut, nu ca cu o forță nevăzută și neînțeleasă. Este un mod de a spune: "Știu ce ești, te înțeleg și nu îmi ești superioră."

Deși această metodă poate părea simplă sau chiar amuzantă, ea poate oferi o scânteie de speranță în zilele grele. Poate aminti că puterea noastră nu se limitează la ceea ce simțim într-un moment dat și că avem capacitatea de a răsturna situația, chiar și atunci când totul pare pierdut.

Deci, în zilele în care umbra depresiei pare prea mare, adu-ți aminte de această idee: băgă depresia în depresie și vezi-o cum își pierde din putere, chiar și pentru o clipă. Fiecare victorie, chiar și cea mai mică, contează.

Băgă Depresia în Depresie!u

BACK TO TOP