Cronica aleșilor locali · 627 · 10 Ianuarie 2018

Da...asta am făcut noi!

Da...asta am făcut noi!ariesnew.ro

1.Realizarea ,,Parcului Industrial Câmpia Turzii'',primul parc industrial de stat din zona noastră- acordarea statutului de parc industrial de catre Ministerul Dezvoltarii si Administratiei Publice-luna ianuarie, prin ordinul de ministru ( Ministru Liviu Dragnea). Realizarea primului forum economic Italiano-român pentru atragerea de investitori în municipiu.
2.Realizarea unei noi investitii pentru locuri de muncă CIKAUTXO- în valoare de cateva milioane de euro- administratia s-a implicat în obtinerea unui sprijin financiar din partea Guvernului Romaniei ( implicare directa a primarului municipiului dl. Radu Hanga).
3.Finalizarea celor 2 proiecte finantate de UE prin programul POSDRU…,,Somerii din Campia Turzii spre o noua șansă'', valoare proiect aprox. 13 miliarde lei vechi, beneficiari 374 de someri proiectul ,,Promovarea Culturii antreprenoriale si finanțarea initiativei tinerilor'',beneficiari 400 (150 de studenti si 150 femei, 100 de antreprenori) 23 de firme înființate 46 locuri de muncă, indicatori de realizare 76%.
4.Înființarea primei sectii de neurologie din Câmpia Turzii, cu specialist, după 25 de ani.
5.Modernizarea Dispensarului TBC - pentru prima dată dupa anul 1998 când dispensarul are aparat functional si conditii optime de desfasurare a activității medicale.Achizitionarea unui aparat Laparoscop din fonduri alocate de Administratia Locală- care a dus la o premieră medicală la Câmpia Turzii (prima operație minim invazivă de avangardă la sectia de chirurgie a Spitalului ,,Dr. Cornel Igna''). Modernizarea si cresterea complexității medicale în spitalul municipal. Achizitionarea prin donație de la Institutul Parhon Bucuresti a unui aparat mamograf- primul în dotarea spitalului.
6.Modernizarea sediului Taxe si Impozite prin fonduri atrase de la guvern în valoare de aprox. 3 miliarde lei vechi (298.953,71 lei). Lucrări de reparatii si modernizare la Podul de peste Arieș Lut cu bani de la guvern aprox. 3 miliarde lei vechi(329,272 lei).
7.Construirea Halei Agroalimentare în Piața Muresului cu investitie sustinută de Guvernul Romaniei în valoare de 11 miliarde lei vechi (111.056,88 lei).
8.Finalizarea primului muzeu din oraș al românilor ,,Muzeul Prima Scoală Românească 1879,, cu fonduri de la Consiliul Judetean în prima fază de 3 miliarde de lei vechi si realizarea unui parteneriat cu Muzeul Istoriei Nationale al Transilvaniei.
9.Amenajarea și modernizarea Parcului Municipal după 25 de ani. Introducerea și modernizarea iluminatului în parc.Prima pistă de biciclete din oraș. Primul Parc Fitness.
10.Modernizarea pasajului peste calea ferată spre Cartierul Șarât (după 26 de ani), investitie făcută de Guvernul României în valoare aprox. 11 miliarde lei vechi (prin CFR- lucrare executată). Igienizarea grupurilor sanitare din Gara CFR. Asfaltarea strazilor din cartierul Șarât (Marin Sorescu, Nicolae Titulescu tronson II). În cartierul Sâncrai ( strada Livezii tronson II). În cartierul Lut ( modernizare străzii după 25 de ani). Modernizare trotuare și parcări în Cartierul Blocuri.

Este prima dată după 25 de ani când administrația locală atrage fonduri extrabugetare în valoare de aprox. 20 miliarde lei vechi de la Guvernul Romaniei. De asemenea aprox. 21 miliarde lei vechi din fonduri UE programul POSDRU axa 3.1 si axa 5.1.
Pentru acordarea acestor finantari au fost necesare urmatoarele;
-viziune,
-obiective clare,
-întocmire proiecte, cereri de finanțare
-implementare
și bineînțeles numeroase deplasări la Bucuresti la institutiile finanțatoare! Banii nu vin stând în birou si semnând mape ci doar prin implicare directă acolo unde este nevoie si unde se găsesc fonduri! Noi am făcut, rezultatele se văd!Petre Pop


Consilier județean