Politica · 134 · 09 Ianuarie 2019

Daniel Buda, acuzaţii grave la adresa guvernului PSD-ALDE

Daniel Buda, acuzaţii grave la adresa guvernului PSD-ALDEariesnew.ro

Președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, atrage atenţia asupra nivelului redus al absorbției fondurilor europene din România şi afirmă că această situaţie este o consecinţă a „incompetenței și incapacităţii guvernului PSD-ALDE”. „O nouă reacție de la nivel european confirmă incompetența și incapacitatea guvernului PSD-ALDE de a absorbi fondurile europene. Comisarul european pentru politici regionale, doamna Corina Crețu, a redat situația reală a gradului îngrijorător de redus al absorbției fondurilor europene din România.

Conform informațiilor din platforma de date deschisă, din cele 30,8 de miliarde de euro de care țara noastră beneficiază, România a accesat 26% (7,8 miliarde de euro), din care cea mai mare parte, 20% (6,12 miliarde), o reprezintă plățile inițiale, 4% prefinanțările inițiale și 2% prefinanțările anuale”, spune Buda.

Europarlamentarul clujean spune că „guvernul PSD-ALDE nu face altceva decât să accidenteze mortal fondurile europene”. „Este absolut inexplicabil cum într-o țară care are nevoie stringentă de investiții, guvernanții să își bată joc de banii europeni, singura salvare pe care o avem.

articol:facliadecluj.ro

ziare & stiri