Actualitate · 457 · 23 Februarie 2018

Daniel BUDA:Ţara arde şi baba se piaptănă

Daniel BUDA:Ţara arde şi baba se piaptănăariesnew.ro

Țara arde și baba se piaptănă! Sau despre cum să spui adio Schengen!

Recentul raport prezentat de Tudorel Toader privind activitatea DNA ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns. Acesta nu este altceva decât o însăilare a unor realități deformate menite să justifice o decizie care aruncă România în prim-plan european stârnind din nou îngrijorări majore în capitalele europene. Deși decizia lui Toader era previzibilă după toate presiunile puse pe seama sa, cred că niciunul dintre actorii implicați nu au realizat dimensiunea internațională a acestui scandal care va afecta România pe termen lung. Presupusele aspecte invocate în luarea acestei decizii pot fi ușor demontate de orice student din anul II al Facultății de Drept, iar pentru unele probleme semnalate, există instituții ale statului care puteau fi sesizate și care de altfel, s-au și autosesizat. România ultimului an a atras atenția spațiului public internațional prin sutele de mii de oameni aflați în stradă, protestând împotriva a ceea ce domnul Tudorel Toader tocmai ,,a comis-o”. Parcursul european al României nu este un dat, ci este un drept, iar acesta poate fi încetinit sau chiar oprit prin atitudini similare cu gestul domnului Toader. Resursele financiare europene, investițiile străine sau autohtone au nevoie de un sistem juridic stabil, capabil să reacționeze la orice derapaj de la ceea ce consfințesc normele internaționale. Exercitarea unui drept nu poate fi discreționară, ci dimpotrivă, trebuie să servească interesele statului atunci când vorbim de oameni de stat, și nu interese individuale cum este cazul de față. Tudorel Toader, prin demersul său, s-a transformat dintr-un foarte bun profesor de drept într-un foarte prost și neinspirat politician! Foto: b1.ro rde și baba se piaptănă! Sau despre cum să spui adio Schengen!

Recentul raport prezentat de Tudorel Toader privind activitatea DNA ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns. Acesta nu este altceva decât o însăilare a unor realități deformate menite să justifice o decizie care aruncă România în prim-plan european stârnind din nou îngrijorări majore în capitalele europene. Deși decizia lui Toader era previzibilă după toate presiunile puse pe seama sa, cred că niciunul dintre actorii implicați nu au realizat dimensiunea internațională a acestui scandal care va afecta România pe termen lung.

Presupusele aspecte invocate în luarea acestei decizii pot fi ușor demontate de orice student din anul II al Facultății de Drept, iar pentru unele probleme semnalate, există instituții ale statului care puteau fi sesizate și care de altfel, s-au și autosesizat. România ultimului an a atras atenția spațiului public internațional prin sutele de mii de oameni aflați în stradă, protestând împotriva a ceea ce domnul Tudorel Toader tocmai ,,a comis-o”. Parcursul european al României nu este un dat, ci este un drept, iar acesta poate fi încetinit sau chiar oprit prin atitudini similare cu gestul domnului Toader.

Resursele financiare europene, investițiile străine sau autohtone au nevoie de un sistem juridic stabil, capabil să reacționeze la orice derapaj de la ceea ce consfințesc normele internaționale. Exercitarea unui drept nu poate fi discreționară, ci dimpotrivă, trebuie să servească interesele statului atunci când vorbim de oameni de stat, și nu interese individuale cum este cazul de față. Tudorel Toader, prin demersul său, s-a transformat dintr-un foarte bun profesor de drept într-un foarte prost și neinspirat politician!
Foto: b1.ro