Politica · 488 · 08 Martie 2019

Daniel BUDA PNL: Apartenența față de valorile europene este o realitate iar Uniunea Europeană este o garanție împotriva întoarcerii în trecut!

Daniel BUDA PNL: Apartenența față de valorile europene este o realitate iar Uniunea Europeană este o garanție împotriva întoarcerii în trecut!ariesnew.ro

Apartenența față de valorile europene este o realitate iar Uniunea Europeană este o garanție împotriva întoarcerii în trecut!

Timp de 3 zile am deosebita plăcere de a fi gazda unui grup format din 55 de doamne și tineri proveniți din regiunea de Nord-Vest a României, mai exact din județele Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălaj. I-am invitat la Bruxelles în cadrul programului pus la dispoziție de Parlamentul European, tocmai pentru a veni în sprijinul lor în a cunoaște instituțiile europene și implicațiile deciziilor asupra vieții de zi cu zi a noastră, a tuturor, dar și de a aprecia asupra oportunităților de a lucra în cadrul acestor instituții.

Printre subiectele abordate cu invitații mei au fost rolul Uniunii Europene în procesul legislativ, efectele Brexitului, viitorul buget al Uniunii Europene precum și rolul României în cadrul construcției europene.

I-am informat de asemenea despre discuțiile purtate în cadrul Comisiei de Agricultură, a Comisiei de Dezvoltare Juridică și a Comisiei de Afaceri Juridice în care activez și deciziile care se iau la acest nivel și care pot afecta pozitiv sau negativ țara noastră. În același timp, i-am îndemnat pe tineri să activeze în instituțiile europene unde România este astăzi, în opinia mea, subreprezentată.

De asemenea, le-am transmis faptul că în această perioadă agitată a istoriei europene, Parlamentul European reprezintă pilonul central al democrației la nivelul UE și forumul pentru democrație și dezbateri privind viitoarea politică a UE. Parlamentul European este totodată organismul prin care cetățenii se pot face auziți iar prin intermediul nostru, al europarlamentarilor, interesele fundamentale sunt apărate la nivel european.

Le mulțumesc doamnelor și tinerilor pentru discuțiile extrem de aplicate pe care le-am purtat și am convingerea că această vizită la Parlamentul European a fost pentru domniile lor o ocazie să cunoască mai bine cea mai importantă instituție europeană.