Politica · 526 · 01 Februarie 2019

Daniel BUDA (PNL): Doamna Viorica Dancilă, jos mâinile de pe banii autorităților locale!

Daniel BUDA (PNL): Doamna Viorica Dancilă, jos mâinile de pe banii autorităților locale!ariesnew.ro


Guvernarea PSD-ALDE văduvește unităţile administrativ teritoriale astfel că, fondurile care ajungeau în bugetele locale acum, la fel ca anul trecut, vor fi transferate la bugetul de stat, pentru ca Guvernul să îi poată aloca în diverse zone de interes ale clintelei PSD-ALDE. Aflat într-un război cu autonomia locală şi cu descentralizarea, Guvernul PSD-ALDE a dat cea mai mare lovitură comunităţilor locale şi primarilor gospodari, mai ales celor liberali, confiscând în acest fel fondurile care erau pregătite pentru co-finanţarea proiectelor cu fonduri europene şi a proiectelor cu credite bugetare neconsumate. Coaliţia PSD-ALDE lasă, practic, fără bani administraţia publică locală şi, prin urmare, împiedică dezvoltarea eficientă a regiunilor. Din cauza incompetenţei actualei Guvernări, România este pe punctul de a pierde fondurile europene aferente actualului exerciţiu financiar 2014-2020. În această seară am susținut o intervenție pe acest subiect în plenul Parlamentul European de la Bruxelles, pe care v-o redau în cele ce urmează:

“Doresc să atrag atenția asupra intenției Guvernului PSD-ALDE, condus de Viorica Dancilă, de a tăia din bugetele pe impozitul pe venit care reveneau comunităților locale.
Acesta doreste astfel să fure banii plătiți de români cu titlu de impozit pe venit, din munca lor cinstită. În loc ca aceste sume să ajungă la comunitățile locale,se dorește direcționarea lor către București, unde urmează a fi împărțiți după bunul plac al Guvernului.
Această practică pedepsește în primul rând administrațiile liberale, care sunt cele mai performante din România, dorindu-se să le facă dependente de guvern, ceea ce încalcă grav, autonomia locală.
Administrațiile locale sunt astfel condamnate la subdezvoltare, deoarece vor fi nevoite să renunțe la importante investiții, inclusiv din fonduri europene, afectând siguranța cetățenilor și viața lor de zi cu zi.
Doamna Dancilă, vă cer încă o dată, de la înălțimea Parlamentului European, să luați mâinile de pe acești bani.
Ei nu sunt banii primarilor, ei sunt ai cetățenilor și trebuie folosiți pentru dezvoltarea comunităților locale.”