Actualitate · 539 · 14 Februarie 2019

Daniel Buda PNL: Elucubrațiile ministrului Eugen Teodorovici ridică semne de îngrijorare la nivel european!

Daniel Buda PNL: Elucubrațiile ministrului Eugen Teodorovici ridică semne de îngrijorare la nivel european!ariesnew.ro

Elucubrațiile ministrului Eugen Teodorovici ridică semne de îngrijorare la nivel european!

Inepțiile guvernanților, analfabetismul lor economic și nu numai, nu rămân nesancționate de oficialii Băncii Centrale Europene. Ministrul de Finanțe neglijează cu desăvârșire obligațiile ce îi revin și uită că România trebuie să se circumscrie legislației europene. Eugen Teodorovici a încălcat astfel obligația de a se consulta cu Banca Centrală Europeană în legătură cu Ordonanța 114, așa-zisa „ordonanță pe lăcomie”, care a fost adoptată la sfârșitul anului trecut și a intrat în vigoare de la începutul lui 2019.

Conform legislației europene, autoritățile naționale sunt obligate să consulte BCE cu privire la orice proiect legislativ din domeniile de competență ale instituției, printre care legile aplicabile instituțiilor financiare, în măsura în care acestea influențează semnificativ stabilitatea instituțiilor financiare și a piețelor. Ordonanța lăcomiei nu a fost însoțită de nicio evaluare a impactului de către asupra sectorului bancar. În absența unui astfel de document, Guvernul PSD-ALDE duce la destabilizarea sistemului bancar.

Instituții financiare precum Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și International Finance Corporation au adresat de asemenea scrisori Guvernului român în care și-au exprimat îngrijorarea față de noile planuri privind sistemul bancar. Intenția introducerii unei taxe pe lăcomie pentru bănci, prin impozitarea băncilor în funcție de nivelul ROBOR face parte dintr-un scenariu halucinant care demonstrează încă o dată ignoranța și analfabetismul economic al guvernanților. Semnalele de îngrijorare trase de instituțiile financiare europene nu pot rămâne fără ecou în rândul guvernanților PSD-ALDE. Coaliția de guvernare trebuie să înțeleagă că România nu este un trib aflat în mijlocul pustietății, ci este un stat membru al Uniunii Europene, cu drepturi depline și angajamente asumate!
Foto: Digi24