Politica · 536 · 13 Martie 2019

Daniel BUDA PNL: Halucinațiile Ministrului Teodorovici aruncă economia în aer, dar afectează și imaginea României la Bruxelles!

Daniel BUDA PNL: Halucinațiile Ministrului Teodorovici aruncă economia în aer, dar afectează și imaginea României la Bruxelles!ariesnew.ro

Halucinațiile Ministrului Teodorovici aruncă economia în aer, dar afectează și imaginea României la Bruxelles!

Prin „ordonanța lăcomiei”, Teodorovici armează bomba unei crize financiare și economice fără precedent. Măsurile fiscale propuse sunt de natură a anula orice șansă de creștere economică pe care țara noastră o are în prezent. Incompetența guvernanților, dar și analfabetismul lor economic pot duce la îngroparea multor sectoare cheie, dar și la sărăcirea românilor.

Ca urmare a OUG 114/2018, fiecare cetăţean român va plăti energia electrică, gazul şi energia termică la un preţ mai mare decât preţul actual. Facturile la energie pentru consumatorii non-casnici vor creşte cu aproape 50%. OUG 114 va înăspri condițiile de creditare nu numai pentru cetățeni, ci și pentru toate companiile. Fiecare cetățean român riscă să aibă rata mai mare la bancă, iar companiile vor putea obține credite în condiții mult mai severe și cu o dobândă mult mai mare, aspect ce le va afecta profitabilitatea, dar mai ales competitivitatea la nivel național și internațional. Lipsa de viziune a guvernanților PSD-ALDE anulează toate progresele realizate în ultimii zece ani în cadrul sistemului de pensii multi-pilon, lăsând tânăra generație în impredictibilitatea zilei de mâine. Mai mult, intenția introducerii unei taxe pe lăcomie pentru bănci, prin impozitarea băncilor în funcție de nivelul ROBOR face parte dintr-un scenariu halucinant care demonstrează încă o dată ignoranța și analfabetismul economic al guvernanților.

Ministrul Eugen Teodorovici reușește să arunce în aer economia țării, dar și să afecteze imaginea României la nivel european, avându-l azi ca țintă pe Siegfried Mureșan. În ciuda faptului că principalele instituții financiare europene au atras atenția cu privire la măsurile toxice pe care Teodorovici le propune, aceste semnale rămân fără ecou în rândul guvernanților PSD-ALDE. Ba mai mult, în loc să fie preocupat să evite catastrofa economică produsă de OUG 114, Teodorovici se delectează cu răspândiri de zvonuri de tip tabloid prin care împroașcă cu noroi în singurii români care au avut rezultate concrete la Bruxelles, adică în europarlamentarii PNL. În acest mandat, Partidul Național Liberal, prin eforturile comune ale europarlamentarilor români din grupul PPE, a reușit să obțină creșterea subvenției fermierilor UE cu până la 59 de miliarde de euro, a reușit creșterea bugetului european pentru autostrăzi cu 6 miliarde de euro, a obținut despăgubiri pentru pesta porcină africană de 28 de milioane de euro, a susținut transportatorii români în Europa. Guvernul PSD-ALDE trebuie să nu uite că atât România, cât și Uniunea Europeană trebuie construite pe baza unor acțiuni concrete, și nu pe baza populismului, minciunilor și denigrărilor. Partidul Național Liberal rămâne singura formațiune politică care a demonstrat cu fapte că aduce avantajele apartenenței la UE în folosul românilor și europenilor în general, consolidând astfel construcția europeană și modelând un viitor mai prosper pentru români.

Foto: Hotnews