Politica · 466 · 20 August 2020

Daniela DOLHA: 𝐏𝐞 𝟐𝟕 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, î𝐦𝐢 𝐝𝐨𝐫𝐞𝐬𝐜 𝐜𝐚 𝐚𝐥𝐞𝐠𝐞𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐬ă 𝐥𝐞 𝐜âș𝐭𝐢𝐠𝐞 𝐜𝐞𝐭ăț𝐞𝐧�

Daniela DOLHA: 𝐏𝐞 𝟐𝟕 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, î𝐦𝐢 𝐝𝐨𝐫𝐞𝐬𝐜 𝐜𝐚 𝐚𝐥𝐞𝐠𝐞𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐬ă 𝐥𝐞 𝐜âș𝐭𝐢𝐠𝐞 𝐜𝐞𝐭ăț𝐞𝐧�ariesnew.ro

𝐏𝐞 𝟐𝟕 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, î𝐦𝐢 𝐝𝐨𝐫𝐞𝐬𝐜 𝐜𝐚 𝐚𝐥𝐞𝐠𝐞𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐬ă 𝐥𝐞 𝐜âș𝐭𝐢𝐠𝐞 𝐜𝐞𝐭ăț𝐞𝐧𝐢𝐢 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐂â𝐦𝐩𝐢𝐚 𝐓𝐮𝐫𝐳𝐢𝐢!
Ultima administrație locală de care au avut parte cetățenii acestui oraș nu a fost nici pe departe una de succes, fiind caracterizată în special prin ineficiență. O radiografie onestă și lucidă a administrației actuale, care, culmea, se uită în ochii cetățenilor și mai vrea un mandat, evidențiază o serie de probleme de evitat atunci când se gestionează destinul unui oraș și calitatea vieții locuitorilor săi.
Un prim aspect ce descrie „stilul de lucru al actualului primar” este ignorarea principiului „definirea obiectivelor și alocarea resurselor corespunzător importanței și termenelor”. Ce au putut observa cetățenii a fost un stil pompieristic de lucru, care a dus la disiparea resurselor economice și umane ale orașului pe diferite „proiecte” alese după bunul plac sau toana „mai marelui” din Primărie. Astfel, cu același entuziasm efemer, s-au demarat proiecte cu tentă și gust pescăresc, pubele exorbitante, străzi întregi sparte și după luni bune, reparate la un standard primitiv, piste de rollers, bazine de înot etc. Unele nu sunt finalizate, altele doar începute și ajunse la stadiul de groapă, iar cele finalizate sunt de o calitate cel mult îndoielnică, iar gradul de mulțumire al cetățenilor este pe măsura calității lucrărilor.
Lipsa de viziune și de anticipare a făcut ca acțiunile actualului edil să nu servească pe termen lung intereselor comunității. Situația financiară a administrației locale și modul în care alocă resursele sunt misterioase și total netransparente în ciuda prafului în ochi, aruncat din când în când, sub forma unor communicate seci, cu multe cuvinte, dar puține informații. De exemplu, ar fi interesant de știut dacă „datoria publică” a urbei noastre a crescut și cu ce procent. Dacă este așa și sumele datorate sunt importante, ar fi bine ca actualul edil să facă un pas în spate.
Cea mai importantă bogăție a unei comunități o constituie oamenii săi. Calitatea vieții și îmbunătățirea nivelului de trai și a serviciilor publice, fie că vorbim de sănătate, siguranță publică, calitatea și dotarea unităților de învățământ, protecția mediului etc. ar trebui să fie o prioritate pentru orice primar. Stați de vorbă cu oamenii și nu veți auzi prea multe lucruri bune pe aceste subiecte. Politizarea excesivă și primatul intereselor de grup partinic au generat situații în care oameni competenți, onești, dar neafiliați politic sau, mai rău, din „cealaltă tabără” au fost înlocuiți cu „oameni de încredere”. Rezultatul, bineînțeles, s-a văzut în scăderea calității serviciilor publice.
𝐀𝐥𝐢𝐚𝐧ț𝐚 𝐔𝐒𝐑-𝐏𝐋𝐔𝐒 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐢𝐝𝐞𝐫ă 𝐜ă 𝐧𝐮 𝐦𝐚𝐢 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐭𝐢𝐦𝐩 𝐝𝐞 𝐩𝐢𝐞𝐫𝐝𝐮𝐭! Nu dorim să mai risipim resurse financiare și umane, repetând ciclic, la fiecare patru ani, același stil de evoluție gen „un pas înainte, doi pași înapoi”! Noi vă propunem un alt mod de abordare a problemelor municipiului nostru, bazat pe următoarele principii:
- Prioritizarea intereselor cetățenilor pentru că noi considerăm că 𝗡𝗨 𝗣𝗢𝗔𝗧𝗘 𝗘𝗫𝗜𝗦𝗧𝗔 𝗨𝗡 𝗢𝗥𝗔Ș 𝗗𝗘 𝗦𝗨𝗖𝗖𝗘𝗦 𝗖𝗨 𝗟𝗢𝗖𝗨𝗜𝗧𝗢𝗥𝗜 𝗜𝗚𝗡𝗢𝗥𝗔Ț𝗜 𝗗𝗘 𝗔𝗨𝗧𝗢𝗥𝗜𝗧ĂȚ𝗜𝗟𝗘 𝗟𝗢𝗖𝗔𝗟𝗘
- Transparență totală a cheltuirii banului public și eficientizarea administrației locale.
- Proiecte integratoare cu finalitate unică, dar abordare multipunctuală. De exemplu, modernizarea unităților de învățământ nu înseamnă doar zugraveală nouă, ci și dotări moderne, ajutor pentru elevii cu posibilități materiale limitate, creșterea siguranței în interiorul și proximitatea unităților de învațământ.
- Implementarea de proiecte care să reducă nivelul de poluare și apelarea la resurse alternative de energie pentru spații publice, parcuri etc.
- Modernizarea și diversificarea modalităților de asigurare a sănătății cetățenilor prin acordarea sprijinului necesar instituțiilor medicale din municipiu.
- Contact permanent cu cetățenii pentru menținerea unui flux informațional coerent, oportun și real. Astfel, administrația se informează în timp real cu privire la problemele municipiului și informează, în același timp, cetățenii cu privire la măsurile, obiectivele și acțiunile pe care le întreprinde.
Sunt multe lucruri de făcut și mulți pași de urmat pentru a realiza schimbarea în bine. Orice călătorie, cât de lungă, începe cu un prim pas. Vă îndemnăm ca „primul pas” să-l faceți venind la vot și 𝗮𝗰𝗼𝗿𝗱â𝗻𝗱 î𝗻𝗰𝗿𝗲𝗱𝗲𝗿𝗲 𝗔𝗟𝗜𝗔𝗡Ț𝗘𝗜 𝗨𝗦𝗥-𝗣𝗟𝗨𝗦. După acest prim pas, vom începe drumul lung al schimbării în bine, împreună, umăr la umăr!