Politica · 638 · 06 Martie 2019

Delirul PSD-ist continuă la Bruxelles! Acesta încearcă din nou compromiterea candidaturii doamnei Kovesi, dar și imaginea României la nivel european!

Delirul PSD-ist continuă la Bruxelles! Acesta încearcă din nou compromiterea candidaturii doamnei Kovesi, dar și imaginea României la nivel european!ariesnew.ro

Delirul PSD-ist continuă la Bruxelles! Acesta încearcă din nou compromiterea candidaturii doamnei Kovesi, dar și imaginea României la nivel european!

Asistăm în continuare la o încercare disperată a Guvernului PSD, dar mai ales a unor europarlamentari PSD de a sabota candidatura doamnei Laura Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European. Doamna Kovesi a trecut prin furcile caudine ale unei Comisii de experți care a evaluat performanțele domniei sale, fiind clasată pe primul loc. Cu toate că în cadrul audierilor din Comisiile Parlamentului European, europarlamentarii PSD i-au adresat întrebări menite să o pună în dificultate, întrebări ce frizează ridicolul, Laura Codruța Kovesi a avut o prestație excelentă în cadrul audierilor. Europarlamentarii PSD au făcut un lobby intens de respingere a candidaturii, la final, votând împotriva candidaturii doamnei Kovesi.

Devine greu de explicat cum în calitate de cetățean român și reprezentant al cetățenilor români la Bruxelles, parlamentarii PSD au votat împotriva unui român care poate ocupa o înaltă funcție la nivel european. În aceste zile, europarlamentari pesediști semnalează că aud voci delirante prin care se solicită o reluare a procedurii din Comisiile Parlamentului European. PSD trebuie să înceteze orice acțiune împotriva intereselor românilor și ale României care sunt de natură să aducă deservicii grave statutului nostru de membru al Uniunii Europene.

În tot acest timp, PNL a demonstrat că este singura forță politică din România care contează la nivel european, iar sprijinul Grupului PPE pentru candidatul român este o dovadă în acest sens. Mai mult, colegii din PNL prezenți la votul din Comisia LIBE au făcut diferența asupra rezultatului final. Această funcție este o șansă imensă pentru România de a se impune într-o instituție atât de importantă precum Parchetul European. Este o recunoaștere a meritelor și valorilor pe care le are doamna Kovesi în acest fenomen complex de combatere a corupției și totodată este o chestiune de consolidare a poziției României ca stat membru ce își merită poziția în Uniunea Europeană. PNL a demonstrat că este singurul partid din România capabil să influențeze decizii la nivel european în favoarea României!

Foto: Mediafax