Economie · 491 · 31 Ianuarie 2018

Depunerea Formularului 600 se amână până pe 15 aprilie!

Depunerea Formularului 600 se amână până pe 15 aprilie!ariesnew.ro

Depunerea Declaraţiei 600 se amână până pe 15 aprilie, iar plata se va face doar o singură dată pe an, a anunţat astazi premierul Viorica Dăncilă.

'Astăzi vom adopta o ordonanţă de urgenţă privind prorogarea termenului de depunere a Formularului 600 de la 31 ianuarie la 15 aprilie', a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a precizat că, în perioada următoare, va fi identificată 'o soluţie permanentă' cu privire la acest formular.

'În perioada următoare, Ministerul Finanţelor Publice trebuie să identifice o soluţie permanentă, care să vizeze depunerea unui singur formular de către cei cu activităţi independente, iar plata să se facă o singură dată pe an şi nu anticipat', a afirmat Dăncilă.

Formularul 600 a stârnit controverse în ultimele săptămâni, întrucât impune unor persoane în 2018 contribuţii la CAS şi CASS, indiferent de veniturile din aceste surse obţinute în acest an, condiţia fiind să fi avut anul trecut venituri de acest tip peste plafonul de 22.800 de lei pe an.

Declaraţia 200, la care a făcut referire Teodorovici, se depune de către persoanele fizice care realizează, în mod individual sau într-o formă de asociere, venituri în bani şi/sau în natură, provenind din activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor cu excepţia veniturilor din arendă, activităţi agricole pentru care venitul net se stabileşte în sistem real, piscicultură, silvicultură, transferul titlurilor de valoare şi orice alte operaţiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum şi din transferul aurului financiar, jocuri de noroc, alte surse, pentru care contribuabilii au obligaţia depunerii declaraţiei.