Politica · 376 · 13 Mai 2020

Deputatul Horia NASRA: Nu patronați mușamalizarea anchetei guvernamentale sau/și cereți-vă scuze directorului David Ciceo!

Deputatul Horia NASRA: Nu patronați mușamalizarea anchetei guvernamentale sau/și cereți-vă scuze directorului David Ciceo!ariesnew.ro

Către domnul Ludovic Orban, prim-ministrul României,

Nu patronați mușamalizarea anchetei guvernamentale sau/și cereți-vă scuze directorului David Ciceo!

În urmă cu mai bine de o lună, în plină pandemie de COVID-19 și după declararea stării de urgență, în aeroportul din Cluj am fost martorii unor scene incredibile, cu românii înghesuiți la îmbarcare, mai multe videoclipuri cu scenele din aeroport fiind dezbătute zile în șir în România.

Au trecut cinci săptămâni, domnule Ludovic Orban, de când în ședință de guvern ați solicitat demararea unei „anchete imediate”, folosirea „pârghiilor pe care le avem sa-l tragem la răspundere pe managerul aeroportului”, „procedurile posibile pentru a-l trage la răspundere pe managerul de la Aeroportul Cluj” și încă nu avem nicio comunicare privind rezultatele anchetei guvernamentale! L-ați acuzat pe David Ciceo că „nici măcar nu a informat Comitetul Județean pentru situații de urgență și pe prefect privitor la aceste zboruri. Nu a luat nicio măsură privitoare la distanțarea fizică, privitoare la obligativitatea de asigurare a echipamentului de protecție”.

Toate aceste solicitări și acuzații sunt antepronunțări, practic ați pus, domnule prim-ministru, un diagnostic fără să consultați pacientul.

Domnule prim-ministru, având în vedere acuzațiile grave pe care le-ați lansat antrepronunțându-vă, era firesc ca în maxim 48 de ore, Prefectul de Cluj, ministrul transporturilor și oficialii Consiliului Județean Cluj, instituție condusă de colegi de-ai dumneavoastră de partid, să informeze clujenii și românii, ce a determinat această neglijență și cine trebuie să răspundă sau nu!

Prin urmare, domnule prim-ministru, această lipsă de transparență din partea ministrului transporturilor, a Prefectului de Cluj și a Consiliului Județean Cluj, sper că este doar un dezinteres administrativ și politic în a explica o speță simplă și nu o tentativă de mușamalizare grosonală!

Solicit un punct de vedere oficial din partea Guvernului României cu privire la cei responsabili sau/și scuze publice pentru că v-ați antrepronunțat cerând tragerea la răspundere a managerului David Ciceo!