LIFE STYLE · 471 · 17.10.2023

Despre generația mea

By PETRE POPP
Despre generația mea

Despre generația mea

Generația de liceu a anilor ’90 în România a fost marcată de schimbări semnificative și evenimente istorice. Iată câteva caracteristici și contexte ale acelei perioade:

Această generație a crescut imediat după Revoluția din 1989, care a însemnat sfârșitul regimului comunist. A fost o perioadă de tranziție, cu multă incertitudine și schimbări rapide în societate.
Sistemul educațional a început să se adapteze la noile cerințe ale societății. Au apărut noi manuale, iar curricula a fost revizuită pentru a se alinia la standardele europene.

Muzica anilor ’90 a inclus o varietate de genuri, de la muzica de chef până la muzica pop și rock. Banduri muzicale precum Phoenix, Iris, Compact și Holograf erau populare în rândul acestei generații, dar și muzica străină, Depeche Mode…în special hiturile americane și europene, au câștigat teren.

Moda anilor ’90 a fost influențată de tendințele occidentale. Jeansii, tricourile cu imprimeuri, jachetele din denim și tenișii erau foarte populari.

A fost perioada când primele computere personale au devenit mai accesibile, iar internetul a început să prindă rădăcini în România. Cu toate acestea, în anii ’90, accesul la aceste tehnologii era încă limitat pentru mulți tineri.
Tranziția la economia de piață a fost dificilă, cu multe fabrici și întreprinderi închise, creștere a șomajului și inflație mare. Mulți tineri au văzut emigrarea ca o opțiune pentru un viitor mai bun.

BACK TO TOP